Sastanak vlasti i dela opozicije: Uslov za izlazak na izbore - dolazak OEBS

Mondo 05.09.2019 16:39
Sastanak vlasti i dela opozicije: Uslov za izlazak na izbore - dolazak OEBS


Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu danas oko 15 časova počeo je četvrti okrugli sto vlasti i opozicije u okviru dijaloga o izborima, a tema će i ovog puta biti mediji i finansiranje izborne kampanje. Bez SzS.Na okrugli sto nisu došli predstavnici Saveza za Srbiju jer, kako su ranije saopštili, taj format sastanka ne daje konkretne rezultate, kao i da predstavnici vlasti nisu pokazali ni najmanju spremnost da bilo šta od zahteva ispune.

Na sastanak su došli iz Pokreta slobodnih građana Petar Miletić, iz Nove stranke Zoran Živković, iz Liberalno demokrtske partije Čedomir Jovanović, iz Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić.

Živković je napustio sastanak posle samo pola sata.

On je novinarima rekao da je zatražio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odmah pozovu OEBS, koji bi došao u posmatračku misiju izbora, ali OD DANAS DO KRAJA IZBORA, odnosno dana glasanja.

"Ako bi to oni učinili, onda bismo se mi trudili da kolege iz opozicije ubedimo da odustanu od bojkota i izađu na te i takve izbore", rekao je Živković.

Na sastanak su došli i predstavnici Transparentnosti Srbije Nemanja Nenadić i CRTA Raša Nedeljkov.

Iako su pozvani, na sastanak nisu došli predstavnici Saveza za Srbiju, Demokratske stranke Srbije i Dosta je bilo.

Pokret Dosta je bilo (DjB) saopštio je danas da Pokret slobodnih građana (PSG), učešćem na današnjem sastanku dijaloga vasti i opozicije, daje legitimitet tom događaju sračunatom da pomogne Aleksandru Vučiću da izbegne bojkot, razbija jedinstvo opozicije i umanjuje snagu pretnje bojkotom.

Vladajuću Srpsku naprednu stranku na okruglom stolu predstavljaju Aleksandar Martinović, Vladimir Đukanović, Veroljub Arsić, Socijlističku partiju Srbiju Đorđe Milićević, a Jedinstvenu Srbiju Života Sterčević.

Sa Fakulteta političkih nauka su saopštili da je cilj okruglog stola "da se sačini pregled rešenja u ove dve oblasti oko kojih je postignuta saglasnost svih učesnika u dijalogu i koja bi mogla da se primene kao trajna ili prelazna rešenja u periodu do održavanja narednih parlamentarnih i lokalnih izbora".

Okrugli sto je zatvoren za javnost.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak