Nesavesni vozači ne biraju mesto gde će parkirati

RTV 04.09.2019 18:11
Nesavesni vozači ne biraju mesto gde će parkirati


Sa završetkom godišnjih odmora i početkom nove školske godine, ulice Novog Sada ponovo su okupirali automobili, te slobodno mesto za parkiranje, naročito u centru, gotovo i da nije moguće pronaći. Iako su kazne visoke, nije retkost da se na parkiran automobil naleti na pešačkom prelazu.Nesavesni vozači ne biraju mesto gde će parkirati automobil, kako bi na brzinu nešto obavili, a poslednji primer, koji je izazvao i lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama je fotografija automobila ostavljenog na pešačkom prelazu u Rumenačkoj ulici. Na toj fotografiji se vidi majka koja sa bebom u kolicima pokušava da prođe pored automobila.

Nije retkost da se za parkiranje koriste pešačke staze i zelene površine, a kako smo u Parking servisu saznali, najviše takvih prekršaja je u centru grada.

"Najčešći prekršaji su tamo gde je i najveća frekvencija saobraćaja, dakle, to je uglavnom uži i širi centar grada, npr Železnička ulica, Jevrejska ulica, bulevari nisu pošteđeni, Kej, Štrand, okolina fakulteta, međutim, na žalost to je pojava koju viđamo čak u stambenim delovima grada", kaže Jasna Kovčin, JKP Parking servis.

Kako je istakla, nepropisno parkirane automobile prijavljuju građani, ali i komunalna i saobraćajna inspekcija i saobraćajna policija. Tokom jednog dana, pauk služba JKP "Parking servis" odnese i do 30 automobila.

"Na dnevnom nivou sigurno imamo 10 do 15 prijava građana. Ostali prekršaji su sankcionisani po nalogu nekog od ovlašćenih organa ili je to saobraćajna policija, saobraćajna ili komunalna inspekcija uoče prekršaj i zatim kontaktiraju Parking servis da nepropisno parkirano vozilo i ukloni", kaže Kovčin.

Za nepropisno parkiran automobil propisane su kazne, te će tako nesavesni vozači, osim mandatne kazne od 5.000 dinara, morati da odu i do ulice Filipa Višnjića gde se nalazi depo Parking servisa i gde će u zavisnosti od težine vozila i vrste površine sa koje je uklonjeno, morati da plati od pet do 20.000 dinara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak