Smrad se ponovo širi Beogradom: Građani se žale, oglasio se Gradski zavod

Mondo 04.09.2019 18:08
Smrad se ponovo širi Beogradom: Građani se žale, oglasio se Gradski zavod


U Beogradu se danas ponovo oseća neopisiv smrad. Gradski zavod za javno zdravlje upozorava da "neprijatan miris" dolazi zbog povlačenja reka i da nije štetan po zdrvalje.Smrad je moguće osetiti u centru grada, ali i u drugim beogradskim naseljima zbog čega se Beograđani od jutros žale na društvenim mrežama.

Gradski zavod za javno zdravlje ukazao je da je smrad u Beogardu posledica opadanja nivo reka u Beogardu.

"Povlačenjem Save i Dunava u priobalju ostalje mulj bogat neprerađenim otpadnim vodama, ilegalnom fekalnom kanalizacijom i drugim organskim materijama koji se pod uticajem kiseonika intezevno raspadaju šireći neprijatan miris", navodi se u odgovoru Zavoda.

U Zavodu ističu da koncentracija zagađujućih materija u vazduhu nisu povećani i da je sa "fizičko - hemijskog aspekta vazduh dobrog kvaliteta", izuzev neprijatnog mirisa koji nisu opasni po zdravlje.

Sličan problem se u Beogradu javljao više puta i početkom avgusta meseca.

Tada je Gradski zavod za javno zdravlje saopštio da je uzrok neprijatnih mirisa poslednjih dana u Beogradu stajsko đubrivo na njivama po obodu grada i povlačenje vode u koritima reka, čija kombinacija mirisa je pojačana usled visoke temperature vazduha.

Slične situacije u glavnom gradu Srbije dešavale su se i ranijih godina.

Ta ustanova je podsetila Beograđane da se na široj teritoriji Beograda nalaze velika poljoprivredna dobra, sa ekstenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom, na kojima se primenjuju mere đubrenja zemljišta.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak