Janeva ostala bez advokata

B92 04.09.2019 10:29
Janeva ostala bez advokata


Skopski advokat Stevan Pavleski otkazao je zastupanje specijalnoj tužiteljki Severne Makedonije Katici JaneviOna je osumnjičena u kriminalnoj istrazi nazvanoj "Reket". Kako je objavila Televizija Telma, Pavleski neće branti Janevu, iako je bio sa njom 20. avgusta kada je ispitivana u Tužilaštvu za organizovani kriminal kao svedok i dan kasnije kada je uhapšena.

Stevan Pavleski je istovremeno bio i advokat dvojice osumnjičenih i optuženih u slučajevima Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore – biznismena Cvetana Pandelevskog u istrazi "Imperija" i Ljupča Georgijevskog u sudskom slučaju "Trajektorija".

Pored specijalne tužiteljke u istrazi "Reket" za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva za bolji tretman u istrazi slučaja "Imperija", osumnjičeni su i čelnik kablovske televizije 1TV Bojan Jovanovski, poznat kao Boki 13 i skopski biznismen Zoran Milevski.

Predistražni postupak u tom slučaju se vodi od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski, dok im se Janeva u pritvoru u istražnom zatvoru "Skoplje" pridružila 21. avgusta.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak