'Reno' podsetio na legendu: Koncept 'e-Plein Air'

Novosti 03.09.2019 17:11
'Reno' podsetio na legendu: Koncept 'e-Plein Air'


Francuski automobilski gigant "Reno" jođš jednom je podsetio na slavnu istoriju i legendarni model kojeg se mnogi još rano sećaju - "reno 4"Naime, povodom proslave desete godišnjice festivala "4L International" ( u opriginalu "reno 4" ie imao oznaku "4L") francuska kompanija je predstavila modernu verziju modela "4L: Plein Air".

Ovaj zanimljivi koncept, koji bi vrlo lako, s obzirom na oduševljenje svih koji su ga videli, mogao da uskoro doživi i serijsku proizvodnju , pod nazivom "e-Plein Air" je rezultat saradnje odeljenja "Reno klasi"", "Reno dizajn" i kompanije "Melun Rtro Passiona", stručnjaka za proizvodnju rezervnih delova za retro automobile i kolekcije modela proizvedenih između 1950. i 1990., kao što su "Alpina", "Sitroen","Pežo" i naravno "Reno". Jasno tu je i kompanija! "Reno" koja je takođe sarađivaola na projektu.

Koncept "e-Plein Air" je konstruisan na platformi "JP4 (skraćenoj platformi "renoa 4"), karoseriju i delove je isporučio partner "Melun retro pašn", a motor je preuzet iz modela "reno tvizi".

 Foto promo
Foto promo

Elektrifikacija retro automobila trenutno je vrlo popularna. Ovaj električni koncept odaje počast modelu "4L Plein Air iz 1968". Njime na zabavan način podsećamo našu publiku na "Renoovu" stručnost u proizvodnji električnih automobila.

'Reno' podsetio na legendu: Koncept 'e-Plein Air'

Da podsetimo, pedesetih godina prošlog veka, "Renoovi" inženjeri i dizajneri dobili su zadatak od tadašnjeg direktora Pjera Drajfusa da naprave jeftin putnički automobil sa velikim prtljažnim prostorom koji će moći da konkuriše "Sitroenovom" legendarnom "spačeku", "folksvagen bubi" i "mini morisu".Proizvodnja prvih modela, pod nazivom L4, počela je 3. avgusta 1961. godine u fabrici u blizini Pariza.

'Reno' podsetio na legendu: Koncept 'e-Plein Air'

"Reno 4" se proizvodio u 17 zemalja. Od 1974. do 1992. godine proizvodio se i u Sloveniji.

Posle ukupno proizvedenih 8.135.424 primerka proizvodnja ovog modela je obustavljena 1993. godine.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak