Mihajlović: Opozicija ne želi da učestvuje u traženju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju

RTV 03.09.2019 15:19
Mihajlović: Opozicija ne želi da učestvuje u traženju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju


Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da se opozicija odlučuje za bojkot izbora jer građanima neće da objašnjava da ne želi da učestvuje u traženju kompromisnog rešenja za KiM i tako bude deo rešenja ogromnog problema za Srbiju."Pitanje Kosova nije pitanje razvoja Srbije sada, nego pitanje razvoja Srbije u budućnosti, zato me oni (opozicija) podsećaju na Brankoviće srpske politike", rekla je Mihajlović.

Kaže i da se stiče utisak da nekima iz opozicije odgovara da se kriju iza bojkota, jer treba da odgovore građanima i kako su kao funkcioneri, poput, navodi, Dragana Đilasa, napravili prihod od 613 miliona evra.

Prema njenim rečima, iznos prihoda Đilasa u vreme kada je bio funkcioner, zapravo je više od polovine novca kojim je izgrađen Koridor 10.

Takođe, među opozicijom ima i onih, kaže ona, koji bi trebalo da odgovore na pitanje šta su, dok su bili na vlasti, radili po pitanju KiM-a.

"Čini mi se da su to razlozi za bojkot izbora, a ne, kako oni kažu, jer nema slobode govora i da treba smeniti članove REM-a", rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila i da su predstavnici EU i SAD pozvali opoziciju da učestvuje na izborima i rekli da bojkot nema smisla.

Kaže da svako ima pravo da ne izađe na izbore, ali da prethodno navede koji su stvarni razlozi takve odluke.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak