Вучић: Зла намера дела опозиције, бојкот ће штетити Србији

Дневник 02.09.2019 18:26
Вучић: Зла намера дела опозиције, бојкот ће штетити Србији


Председник Александар Вучић рекао је вечерас да се види зла намера политичког блока који нема ништа друго осим бојкота као опцију, јер их народ неће, али и да постоји опасност да се бојкотом нанесе штета држави Србији."То ће свакако бити случај. Прављења штете у смислу прављења проблема и тензија у земљи и пред међународним факторима", рекао је Вучић гостујући на тв Пинк.

Он је казао да је разговарао у парламенту са представницима ЦРТЕ и да је прихватио свих пет главних њихових захтева у вези са предстојећим изборима, али да то опозицију не интересује већ само бојкот избора.

"Били смо спремни да прихватимо највећи број услова које су поставили они који су њихових помагачи, као што су ЦРТА и ЦЕСИД. Нису то неутрални људи, то су лажи. Спремни смо да прихватимо 80 или 90 одсто, то јест највећи део тих препорука, али они нису заинтересовани за то", каже Вучић и додаје да треба да се унапреди рад парламента.

Пет захтева смо у року од седам дана испунили, нагласио је он.

Прецизирао је да је први захтев био да више нема закона по хитном поступку, иако су за време бивше власти сви закони били по хитном поступку.

Додао је да већ три месеца нема закона по хитном поступку, затим да је други захтев био да у скупштини морају да буду јавна слушања, трећи да морају да се ставе извештаји независних органа и институција на пленарну распаву у парламент пошто то није урађено било прошле године нити почетком ове године.

"Затим опозиција има проблем са амандманима, прихваћено је иако напишу на 100 чланова - брише се. Пети захтев је био да у расправу о буџету не стављамо са осталим тачкама дневног реда и осталим законима већ да мора самостално да иде. То смо рекли и имаће двоструко време. Ипак, нигде нису рекли да смо прихватили све то, нити су показали. Ту видите злу намеру политичког блока који нема ништа друго осим бојкота као опцију јер их народ неће", нагласио је Вучић.

Каже да постоји повећано интересовање међународних посредника за Србију, као и да су поједини добронамерни, док други нису.

Вучић је рекао да су поједини људи насели на различите приче о непостојању демократије у Србији.

Подсетио је да је победе на председничким изборима 2017. била чиста као суза, најубедљивија од Милошевићеве победе 1991. године и да је предузео најтеже реформе и да ће плате за два месца бити од 35 до 60 одсто више у односу на период пре смањење.

Он је напоменуо је суштина у томе да неко хоће да нам отежа позицију око КиМ и да су ту различити интереси уплетени и да је управо он најснажнија тачка отпора независности Косова, тако што Србија не би добила ништа..

Вучић је рекао да су неки предали Косово 2008. године, док се сада Србија бори за Косово и почела је да подиже земљу.

Коментаришући изјаву Бориса Тадића да је оставио све чисто, Вучић каже да му је оставио независно Косово, ЕУЛЕX и ЕУ да се тиме баве, стотине земаља које су признале независност Косова, границе на Јарињу и Брњаку, али да није желео да даље коментарише његове изјаве, рекавши да ће људи сами проценити.

"Данас се Србија подиже, гради се на сваком кораку, аутопутеви као печурке после кише ничу. У таквим условима ми смо земљу почели да подижемо, данас је Србија земља која се гради, нису то само аутопутеви, нису то ни пруге које градимо ни према Будимпешти ни према Црној Гори, то је подизање целог једног система, наше је да дигитализујемо Србију, да направимо брз интернет, све то подижете у Србији, отворио сам сам 126 фабрика, остварили смо сигурност, повећање плата и пензија".

Говорећи о изборима, каже да је опозицији синула идеја да стварамо прелазну владу. 

"Свиђа им се македонски сценарио. Свида им се Боки 13, желе да краду паре и да дођу на власт а да народ не гласа за њих. Ја им поручујем да то нећу дозволити док сам жив. У овој земљи влада демократија и док сам жив неће ме убедити да срушим своју земљу", истакао је Вучић.

"Нећу никада пристати да се довед на власт лезилебовић који имају три одсто гласова. То никада не могу да добију. У овој земљи ће демократија да влада, када добијете већину даћу вам мандат", поручио је Вучић.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak