Чистоћа уклања дивље депоније по граду

Дневник 02.09.2019 18:17
Чистоћа уклања дивље депоније по граду


Бацањем смећа где му место није свакодневно се стварају многобројне дивље депоније, те су екипе 'Чистоће' имале пуно посла да их уклоне.Између осталог, очишћене су мини депоније у Мичуриновој улици, затим у улицама Драге Спасић, Ђурђа Бранковића, Лукијана Мушицког и у Улици Живојина Ћулума. Из градског комуналног предузећа поново апелују на грађане да буду савесни и да неодговорним понашањем не нарушавају хигијену у граду. Како је наведено у саопштењу ЈКП „Чистоћа”, по налогу Комуналне инспекције уклоњено је више од 40 дивљих депонија, што је готово 11.000 кубика смећа годишње. Осим тога, по пријави грађана очишћене су и уређене 52 јавне површине, на којима су немарни појединци расули комунални отпад.

Крупни, кабасти отпад, стара санитарна опрема и шут не одлажу се у контејнер за комунални отпад, поред њега или на јавној површини, већ у велики контејнер за такву врсту отпада, који је могуће изнајмити у нашем предузећу, поручио је директор ЈКП „Чистоћа” Владимир Зеленовић.

Такође, додоао је, грађани крупни отпад могу однети на Градску депонију, где је пријем бесплатан, а простор где се истовара приступачан.

Зеленовић је најавио да наредне седмице почиње акција јесењег уклањања крупног отпада, а место и време, односно где и када ће бити постављени велики контејнери, могу се наћи на сајту и „Фејсбук” страници ЈКП „Чистоћа”.

Јавно комунално предузеће „Чистоћа” позива суграђане да искористе акцију и реше се крупног отпада, а контејнери ће бити распоређени испред просторија месних заједница, по унапред утврђеном распореду. Од 4. до 6. септембра кабасти отпад ће бити сакупљан у месним заједницама Дунав, Житни трг и Стари град. Након тога, од 6. до 8. септембра, по два контејнера ће бити постављена испред месних заједница Прва војвођанска бригада, „Бошко Буха” и Лиман.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak