Dodik: Kolinda je posegla za najcrnjom revizijom istorije

B92 02.09.2019 16:20
Dodik: Kolinda je posegla za najcrnjom revizijom istorije


Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je izjavu predsednice Hrvatske da je hrvatski narod najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi.Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da "hrvatski narod srazmerno broju stanovnika najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi" nije ništa drugo nego najcrnja revizija istorije u kojoj se prošlost pokušava prilagoditi sadašnjem geopolitičkom trenutku.

"Svi šefovi država koji su se juče okupili u Poljskoj znaju da je Nezavisna Država Hrvatska bila satelit fašističke Nemačke i da su u okviru takve države počinjena najveća zverstva u Drugom svetskom ratu prema Srbima, Jevrejima, Romima i ostalim antifašistima", rekao je Dodik za Srnu, prenosi RTRS.

 On je kazao da je u antifašističkoj borbi naroda nekadašnje Jugoslavije bilo i Hrvata, ali da to nije ni taj broj ni obim na koji se poziva Kitarovićeva.

"Istorijska je činjenica da su upravo Srbi podigli ustanak i bili nosioci antifašističkog pokreta i u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Šta god da je izjavila predsjednica Hrvatske, to ne može da promeni istorijsku činjenicu da su Srbi bili jedan od najstradalnijih naroda na tlu i bivše Jugoslavije i Evrope u borbi protiv nacizma i fašizma i da je ta istina dobila i međunarodnu verifikaciju", rekao je Dodik.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak