Birajte šiške prema obliku lica

Novosti 31.08.2019 15:34
Birajte šiške prema obliku lica


Mogu da se uklope uz svaku frizuru ukoliko se ispoštuju osnovne forme, a najvažnije šta želite da istaknete ili sakrijete na licuDUŽE, kraće, ravne, ovalne, stepenaste, kose... Reč je o šiškama koje makazama veštih profesionalaca u samo nekoliko poteza mogu da upotpune i osveže vašu frizuru i izgled. Ali pre nego što se odlučite na takav korak dobro razmislite. Najbolje bi bilo da se posavetujete sa frizerom koji će prema obliku vašeg lica, gustini i dužini kose pronaći idealno rešenje. Jer mala promena može da napravi čudo i da u trenutku zablistate.

Frizerka Biljana Drljača naglašava da šiške mogu svakome lepo da stoje i da se uklope uz svaku frizuru ukoliko se ispoštuju osnovne forme. Ali imajte na umu da nisu lake za održavanje.

- Šiške predstavaju detalj koji licu može dati potpuno drugačiji izraz - kaže za "Život plus" Biljana Drljača. - Mogu biti sastavni deo frizure ili šišane posebno ali vešto uklopljene uz frizuru. Važno je napomenuti da zahtevaju gotovo svakodnevno oblikovanje, pa se zbog toga ne preporučuju svima. Osobama koje ne posvećuju dovoljno pažnje svojoj kosi ne savetuje se da imaju šiške, kao i onima sa kovrdžavom kosom. Takođe, zbog toga što često diramo kosu rukama, nanosimo šminku, razne kreme i preparate na lice, šiške se brže maste od ostatka kose.

Šiške mogu biti veoma efektan modni detalj i uvek su u trendu. Ipak, najvažnije je šta želite da istaknete a šta da prikrijete na licu. Ukoliko se odlučite za šiške i pokajate se, nemate drugi izbor osim da čekate da ponovo porastu a za to je potrebno mnogo vremena. Naša sagovornica otkriva koji tip ide uz koji oblik lica:

- Osobama sa ovalnim oblikom lica uglavnom pristaje svaka vrsta šiški, bilo da su kraće ili duže.

- Kod okruglog lica preporučuju se one duže, jer će vizuelno izdužiti lice. Ali nikako kratke.

- Četvrtasto lice zahteva nežne šiške koje ležerno padaju oko lica. Izbegavajte bilo kakve oštre forme ili frizure.

- Za srcasti oblik lica preporučuju se slojevite, blago stepenaste ili šiške koje idu na stranu. Izbegavajte kratke, jer će čelo izgledati još šire.

Birajte šiške prema obliku lica

PUNĐA ILI REP

UKOLIKO ste iznenada odlučili da sa prijateljcama idete u provod a kosa vam je prljava i nemate vremena da je operete ili skoknete do frizera, postoji rešenje. Možete pribeći malom triku i prolongirati pranje kose za nekoliko dana. Kosu vežite u rep ili napravite punđu, koja je apsolutni hit ovog leta, a na šiške nanesite šampon za suvo pranje koji će pokupiti masnoću i na kratko osvežiti vaše šiške.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak