Dodik: Srbija daje Republici Srpskoj 25 miliona evra pomoći

Radio 021 31.08.2019 13:16
Dodik: Srbija daje Republici Srpskoj 25 miliona evra pomoći


Srbija će, kako je za Tanjug rekao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, pomoći Republiku Srpsku sa 25 miliona evra do kraja godine kako bi se održala likvidnost i sposobnost budžeta da izvrši sve svoje obaveze.Dodik posebno zahvaljuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučciću na njegovom razumevanju za poziciju Republike Srpske i na političkom i na ekonomskom planu, te ističe da je u poslednje vreme Srbija odobrila preko 32 miliona evra pomoći za lokalne zajednice u Republici Srpskoj.
 
Kaže da je tih 25 miliona evra najveći i najznačajniji obim pomoći koji je RS ikad imala od Srbije. Prema njegovim rečima, sve opštine kao i četiri u Federaciji BiH koje imaju srpsku većinu dobijaju pomoć od Srbije.
 
"Zahvaljujući Srbiji moći ćemo ove godine da koncentrišemo podršku Drvaru od milion evra", kaže Dodik, te navodi da će i druge opštine, poput Grahova, Glamoča i Petrovca dobiti dodatno po 250.000 do 300.000 evra za rešavanje infrastrukturnih problema.
 
"U Grahovu ćemo obnoviti kuću i spomen dom Gavrilu Principu", kazao je Dodik. "Kad čujem ponekad kritike na bilo šta što su Srbi uradili, znam da to rade ljudi koji nikad ništa nisu uradili", primetio je Dodik.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak