Metju Makonahej, od holivudskog lepotana do redovnog profesora

RTS 31.08.2019 12:57
Metju Makonahej, od holivudskog lepotana do redovnog profesora


Posle četiri godine napornog rada na Univerzitetu u Teksasu, oskarovac Metju Makonahej dobio je unapređenje – od gostujućeg predavača postao je redovni profesor.„Prepoznajući njegov izuzetan rad kao predavača i mentora studentima na Univerzitetu u Teksasu i poštujući njegovu karijeru nagrađivanog glumca i producenta, Metju Makonahej je postavljen kao redovni profesor na Koledžu za komunikaciju 'Mudi', počinjući od jeseni 2019“, navodi se u saopštenju univerziteta.               

Poznati glumac pridružio se nastavnom osoblju 2015. godine, kao gostujući predavač na kursu za produkciju „Od scenarija do ekrana“. Navodi se da je Makonahej osmislio kurikulum koji obezbeđuje „jedinstven pogled na svaku od etapa filmske produkcije“.

Oskarovac je opisao predmet na kojem predaje kao „onakav kakav je on želeo da ima kada je pohađao školu“ (završio je studije 1993. godine).

„Radeći u učionici sa studentima mi je omogućilo da ih pripremim. Pravljenje filmova, pretvaranje reči sa papira u film je i nauka i umetnost“, istakao je Makonahej.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak