Soliter u Pekingu prodat onlajn za 734 miliona dolara

RTV 29.08.2019 13:47
Soliter u Pekingu prodat onlajn za 734 miliona dolara


Soliter u Pekingu sa 39 spratova, koji je oduzet odbeglom milioneru Guo Venguiju, prodat je za 734 miliona dolara na onlajn aukciji.Soliter inspirisan zmajevima, smešten na manje od kilometra od stadiona Ptičje gnezdo, visok više od 200 metara, završen je 2008. u četvrti izgrađenoj za Olimpijadu u Pekingu te godine.

Međutim, 2016. vlasti su oduzele vlasništvo nad soliterom kompaniji za nekretnine koju je kontrolisao prognani kineski milijarder Guo Vengui, a zgrada je zatim stavljena na aukciju na veb stranicu koju vodi gigant za e-trgovinu Alibaba, prenosi Investitor.me.

Gua kineske vlasti traže zbog niza optužnica, uključujući prevaru i primanje mita, a većinu njegove imovine vlada u Kini je zamrzla ili preuzela.

Imovina je na kraju prodata za nešto manje od 5,19 milijardi juana (734 miliona dolara), samo pet miliona juana (708.000 dolara) iznad početne ponude, a za učešće na aukciji javila su se samo dva ponuđača, iako je više od 150.000 ljudi registrovano za gledanje prodaje onlajn.

Kupac je identifikovan kao pekinška firma za imovinu Jučeng Zije, navodi se u saopštenju matične kompanije BBMG Corporation.

Sa kombinovanim prostorom većim od 1,5 miliona kvadratnih metara, soliter trenutno služi kao kinesko sedište američke firme IBM.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak