Majka koja je bacila bebu priznala zločin, preti joj od 10 do 40 godina robije

Blic 28.08.2019 15:17
Majka koja je bacila bebu priznala zločin, preti joj od 10 do 40 godina robije


G.M. (33) danas je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu priznala da je svoju tek rođenu bebu u ponedeljak ostavila u kontejneru pored svog stana u Žarkovu.Tužilaštvo sudu predložilo da joj se odredi pritvor.Beograđanka Mirjana G. (33) danas je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu priznala da je svoju tek rođenu bebu u ponedeljak ostavila u kontejneru u blizini svog stana u Žarkovu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da joj se odredi pritvor.

Ona je tužilaštvu iznela svoje razloge za takav postupak, a veštačenja koja treba da uslede pokazaće da li je i koliko bila svesna svojih postupaka.

Beba ostavljena u kontejneru u Žarkovu
Beba ostavljena u kontejneru u Žarkovu

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš precizirala je za Tanjug da je tužilaštvo predložilo da se prema Mirjani G. odredi pritvor kako ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

O predlogu treba da do kraja dana odluči sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Mirjana G. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju deteta (član 114. stav 9) za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane "u pokušaju", kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Tokom istrage koja treba da usledi biće ispitani svedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje kao i veštačenja koje treba da utvrde kada je dete tačno rođeno i da li je majka bila u postporođajnoj depresiji.

Slobodan Cvetković 
Slobodan Cvetković

Kako se sumnja, Mirjana G. je dete rodila u stanu bez lekarske pomoći, a potom ga stavila u plastičnu kesu i ubacila u kontejner u blizini stana u naselju Žarkovo.

Bebu je u ponedeljak u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković, dok je šetao svog psa.

Beba je potom smeštena u dečiju kliniku u Tiršovoj.
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak