Vizuelno povećanje kvadrature: Svetli enterijer za mali stan

Gradnja.rs 28.08.2019 14:12
Vizuelno povećanje kvadrature: Svetli enterijer za mali stan


Ovaj apartman u Norveškoj je dobar primer kako od malog stana napraviti da izgleda veći nego što zapravo jeste.Ko bi rekao da ovaj stan nema ni 40 kvadrata? U njega je stalo sve što vam treba: dnevni boravak, kuhinja, trpezarija, kupatilo i spavaća soba, međutim, zahvaljujući dobrim enterijerskim rešenjima on ne izgleda usko niti pretrpano.

Krenimo od dnevne sobe koju krasi udobna sofa, retro kafe-stočić i interesantni detalji na zidovima.

uredjenje-enterijera-1

Beli zid, beli pod, beli plafon – u ovom stanu je sve belo, mada tako na prvi pogled ne izgleda. Zapravo, u ovom stanu su korišćene vrlo jake boje (poput ljubičaste) i veoma intezivne teksture (poput jastučića s životinjskim motivima i prugastog tepiha).

uredjenje-enterijera

Bela boja je, u stvari, sjajna osnova za manje stanove jer zbog nje oni deluju prostranije. Međutim, kako bi se izbegla monotonija, treba koristiti jače detalje koji unose dinamiku.

uredjenje enterijera 2

Kada birate nameštaj za mali stan, najvažnije su njegove dimenzije. Velika sofa ili trpezarijska stolica može u značajnoj meri da vizuelno smanji prostor. Zbog toga premerite pre nego što kupite!

uredjenje-enterijera-3

Ovaj stan u Norveškoj je bogat dizajnerskim komadima nameštaja i interesantnim detaljima poput merdevina, korpi i slova na zidovima…

uredjenje enterijera 5

Bela kuhinja i vrišteće narandžasti frižider u retro stilu. Ova kuhinja izgleda dobro i zbog crne radne ploče i isti takvih pločica na zidovima ispod kuhinjskih elemenata.

uredjenje enterijera 6

Bela osnova korišćena je i u spavaćoj sobi i u kupatilu. Igranje teksturama dalo je prostoru dinamiku.

uredjenje enterijera 7IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak