Pomor ribe i u Južnoj Moravi! Voda kod Zlatokopa CRNA

Mondo 28.08.2019 11:10
Pomor ribe i u Južnoj Moravi! Voda kod Zlatokopa CRNA


Žitelji sela Zlatokop i pecaroši primetili su i prijavili veću količinu uginule ribe u Južnoj Moravi neposredno nizvodno od ulivanja Vranjske reke.O incidentu je obaveštena gradska uprava u Vranju, izjavio je predsednik mesne zajednice Zlatokop Ivica Nikolić.

Nikolić je za agenciju Beta rekao da je pomor veće količine ribe primećen pre dva dana, kod Zlatokopačkog mosta, kao i da se sumnja da je uzrok tome voda koju donosi Vranjska reka, koja u delu toka prolazi kroz Vranje, ali i nerešena kanalizacija u samom Zlatokopu.

"Imamo problem sa kanalizacijom u selu koja nije dovršena do kraja i u jednom delu se uliva direktno u reku, što dovodi do zagadjenja reke a do dela zagađenja verovatno dolazi i pre nego što Vranjska reka dođe do Zlatokopa. Ovo nije prvi put da imamo pomor ribe u blizini sela", kazao je Nikolić.

"Imamo problem i sa bivšim kanalom za navodnjavanje koji nije u funkciji i koji ide preko njiva, a desilo se i da nije dobro projektovan tako da se napuni vodom posle svake kiše a kada dodje do zapušenja non-stop je pun ustajale vode", rekao je Nikolić.

Očevici su u poslepodnevnim satima u nedelju primetili i prijavili veću količinu uginule ribe koja pliva Južom Moravom neposredno nakon ulivanja Vranjske reke, kojom je u tom trenutku tekla voda tamno sive, gotovo crne boje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak