Uputstvo za ulazak vozilima u pešačke zone

Mondo 28.08.2019 11:21
Uputstvo za ulazak vozilima u pešačke zone


Grad Beograd će od subote, 31. avgusta, implementirati prvu fazu sistema kontrolisanog pristupa vozila pešačkim zonama na teritoriji grada.To se odnosi na sledeće mikrolokacije: Trg Republike - Francuska, Trg Republike - Kolarčeva, Pop Lukina - Topličin venac, Topličin venac - Čubrina, Obilićev venac - Carice Milice, Vuka Karadžića - Studentski trg, Kralja Petra - Gračanička, saopštio je Beoinfo.

Sva zainteresovana lica, za izdavanje rešenja za kretanje vozila u pešačkoj zoni, mogu podneti pisani zahtev Sekretarijatu za saobraćaj, na šalteru broj 4 u Ulici 27. marta broj 43-45.

Sekretarijat za saobraćaj donosi rešenje kojim će biti propisano mesto pristupa i trasa kretanja vozila. Rešenje se može preuzeti u prostorijama Gradske uprave ili se na zahtev korisnika dostavlja na adresu.

Stranka sa rešenjem odlazi u korisnički servis JKP Parking servis, (Takovska 31 ili Kraljice Marije 7) radi preuzimanja tag-nalepnica za svoja vozila kojim se reguliše ulazak vozila u predmetu zonu.

Sve informacije za izdavanje rešenja za ulazak u pešačku zonu možete pogledati na sajtu sekretarijata za saobraćaj putem linka , ili telefonom na broj 3309-459 svakog radnog dana 7.30 15.30 ili putem i-mejla info.saobracaj@beograd.gov.rs .

Pravo pristupa pešačkoj zoni imaju:

- Vozila Hitne pomoći, Policije i Vatrogasne službe za vršenje intervencija u pešačkoj zoni, vremenskom periodu od 0 do 24 sata.
- Vozila Javno-komunalnih preduzeća najveće dozvoljene mase do 3,5 tone, za vršenje hitnih intervencija u pešačkoj zoni vremenskom periodu od 0 - 24 sata.
- Vozila Javno-komunalnih preduzeća najveće dozvoljene mase do 3,5 tone, za vršenje komunalnog održavanja, u vremenskom periodu od 1 - 8 časova.
- Vozila pogrebnih usluga najveće dozvoljene mase do 3,5 tone, u pešačkoj zoni vremenskom perioduod 0 - 24 sata.
- Vozila koja vrše snabdevanje, utovar - istovar novca i selidbe u pešačkoj zoni najveće dozvoljene mase do 3,5 t, u vremenskom periodu od 6 - 9 sati.
- Putnička vozila za kretanje u pešačkoj zoni (kretanje putničkih vozila radi parkiranja na parking mestu, odnosno u garaži, za koja vlasnik vozila ima važeći pravni osnov: pravo svojine, korišćenja, ugovor o zakupu i dr, kao i zbog prevoza osoba sa invaliditetom), u vremenskom periodu od 0 - 24 sata.
- Van vremena predviđenog za snabdevanje, dostavu je moguće vršiti sa posebno obeleženih parking mesta za snabdevanje na obodu pešačke zone, uz naplatu JKP "Parking servisa" Beograd. (neophodne informacije o naplati pogledati na sajtu JKP "Parking servis" (), odnosno pozivom na broj telefona 303-5400 ili putem i-mejla (info@parking-servis.co.rs ).
- Za zahteve koji se odnose na kraći vremenski period od mesec dana ne izdaje se tag-nalepnica, već vozač ima mogućnost poziva operatera u kontrolnom centru i može da zahteva odobrenje za ulazak u kontrolisanu zonu ukoliko poseduje odgovarajuće rešenje sekretarijata za saobraćaj.
Više informacija o preuzimanju tag-nalepnica za vozila kojima se reguliše ulazak vozila u pešačku zonu možete pogledati na sajtu JKP "Parking servis" ili pozivom na broj telefona 303-5400 svakog radnog dana od 7 do 21 sat, kao i subotom od 7 do 14 ili putem i-mejla info@parking-servis.co.rs 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak