Uhapšena žena koja je bacila bebu u kontejner u Žarkovu

Mondo 28.08.2019 11:11
Uhapšena žena koja je bacila bebu u kontejner u Žarkovu


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija našla majku koja je bebu bacila u kontejner u beogradskom naselju Žarkovu.Beba je nađena juče u kontejneru u Žarkovu, a bila je u plastičnoj kesi.

Policija je uhapsila majku za koju je sumnja da je juče ostavila tek rođenu bebu u kontejneru. Reč je o  M. G. (33), a uhapšena je zbog sumnje da je pokušala da ubije svoju bebu.

Stefanović je novinarima rekao da joj je određeno policijsko zadržavanje (do 48 sati), a da očekuje da će odgovarati za teško delo i da će tužilaštvo tražiti da joj se odredi pritvor.

"Nema ništa što može da opiše kada u kontejneru nađete mali život. Srećom, živo dete, koje je pod ozbiljnim nadzorom lekara i koje pokazuje dobar opravak nakon svega toga", rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da mu je žao što ljudi ne razumeju koliko se neki bore da imaju decu, koliko se muče i žele da usvoje dete, a onda neko uradi ovakav, kako je rekao, bezuman, monstruozan potez.

"Ne mogu kao roditelj da razumem da se neko odrekne takvog malog života", dodao je Stefanović.

Drago mu je, kaže, što je dete živo i zdravo.

"Krivičnim sankcijama se niko nikada ne raduje, ali su neophodne da se pokaže da tako nešto ne moze da se dešava", podvukao je ministar.

On je naveo da postoji mnogo institucija u zemlji koje mogu da pruže svaku vrstu pomoći, kojima građani mogu da se obrate, te da nema da učine bilo šta nažao sebi ili drugima.

"Hvala svima koji su na treptaj oka reagovali da dete bude zbrinuto", zaključio je Stefanović.

Beba je juče prevezena u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, a direktor ove klinike Siniša Dučić izjavio je ranije da je beba u dobrom opštem stanju, vitalna i nema nikakvih povreda.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak