Pupovac "na raportu" kod Plenkovića: Dosta je

B92 28.08.2019 10:44
Pupovac "na raportu" kod Plenkovića: Dosta je


Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio da na sastanku rukovodstva HDZ, čiji je predsednik, nije bilo reči o mogućnosti raskidanja koalicije sa SDSS.Plenković je rekao i da je lidera Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca pozvao da ne doprinosi polarizaciji društva.

"Svako ko obavlja ključne političke dužnosti i deo je parlamentarne većine treba doprinositi smanjivanju tenzija. Hoću da se obustavi negativna spirala koja je krenula proteklih dana. Očekujem da se počinioci individualnih krivičnih dela pronadju i kazne. Dosta sa spiralom mržnje, to ne dolazi u obzir u zemlji koja je članica EU, NATO, koja ide naprijed. Takve teze o Hrvatskoj ne stoje", rekao je Plenković, preneo je sinoć N1.

 Na pitanje je li se na sastanku rukovodstva HDZ razgovaralo i o napadima na Srbe u Hrvatskoj i istupu Milorada Pupovca, on je rekao da je bilo reči o svim zbivanjima proteklih dana u Hrvatskoj, dodajući da je politika koju vodi stvaranje zemlje u kojoj se sve manjine osećaju sigurno, uključujući i srpsku.

Još je jednom oštro osudio prošlonedeljne napade i istakao da očekuje od policije da će procesuirati počinioce.

"Što se tiče politike Vlade i odnosa u parlamentarnoj većini, mi isto tako smatramo krajnje neprimerenom pa i nedopustivom izjave našeg partnera u koaliciji, u parlamentarnoj većini koje su upućivale na zaključak da je Hrvatska faktor nestabilnosti, da se savremena Hrvatska uporedjuje s režimom NDH. Smatramo da to ne stoji i odlučno odbacujemo takve teze", rekao je Plenković.

On je dodao da ne prihvata ni tezu da u Hrvatskoj vlada klima koja podstiče na netrpeljivost prema manjinama, a najmanje da je za to odgovorna njegova Vlada i politika.

"Sve što radimo u protekle tri godine išlo je za smanjivanjem polarizacije u društvu", rekao je Plenković.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak