Vučić s Mekalisterom: Srbija spremna za poboljšanje izbornog procesa

N1info 26.08.2019 15:12
Vučić s Mekalisterom: Srbija spremna za poboljšanje izbornog procesa


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i sastao se sa predsedavajućim Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom MekalisteromPredsednik Srbije Aleksandar Vučić i sastao se sa predsedavajućim Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, sa kojim je, između ostalog, razgovarao i o predstojećim izborima u Srbiji. Vučić je rekao da je Srbija spremna za usvajanje predloga za poboljšanje izbornog procesa, kao i preporuka u oblasti vladavine prava.

"Kada je reč o radu Parlamenta, u pojedinim aspektima postojao je prostor za napredak i stoga su preporuke usvojene. Nacrt medijske strategije, koji je izrađen na vrlo transparentan i inkluzivan način, upućen je Evropskoj komisiji na mišljenje. Ovim dokumentom biće osigurani uslovi za nastavak reforme u oblasti medija i unapređenje slobode izražavanja", rekao je predsednik Vučić, a saopšteno je iz Predsedništva.

Mekalister je u razgovoru s predsednikom Srbije pozitivno ocenio napredak u funkcionisanju srpskog parlamenta i naveo da je neophodno raditi na reformi izbornog zakona, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

U saopštenju se dodaje da su Vučić i Mekalister konstatovali da Srbija sporovodi veoma uspešne ekonomske reforme, a da je napredak u sferi ekonomije najjasniji.

Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da sprovodi unutrašnje reforme u skladu sa ocenama i preporukama institucija EU, prvenstveno iz Izveštaja Evropske komisije, ali i iz Rezolucije Evropskog parlamenta o napretku Srbije, posebno u oblasti vladavine prava, navodi se u saopštenju i dodaje da je predsednik Srbije izrazio nadu da će institucije EU i u novom sastavu nastaviti da podržavaju politiku proširenja i evropski put Srbije.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija čvrsto podržava dijalog o normalizaciji odnosa sa Prištinom, pod okriljem EU, ali da je nastavak razgovora moguć tek posle ukidanja taksi.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak