Vučić: Mnogo smo mali da bismo menjali mišljenje velikih

Mondo 26.08.2019 14:44
Vučić: Mnogo smo mali da bismo menjali mišljenje velikih


"Ne očekuje nas laka jesen, ni jednostavna zima, jer smo mi mnogo mali da bismo menjali mišljenje velikih", izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić o Kosovu.Govoreći o nedavnoj poseti SAD-u, Vučić je istakao da ne može da tumači ili govori o značaju svojih poseta, ali da je svaki razgovor sa predstavnicima najmoćnije sile sveta veoma značajan, posebno kada je to razgovor o stvari oko kojih nismo saglasni.

"To za nas nisu lake, jednostavne stvari, tu će biti problema", rekao je Vučić koji je u SAD imao niz sastanaka na temu Kosova.

Kritičarima Vučić poručio...

Na pojedine opaske da prosečna plata u januaru neće biti 500 evra, i ako do kraja godine dostigne tu cifru, Vučić je poručio da će plata i u januaru biti 500 evra. "To vam pokazuje koliko neki ljudi žele da Srbiji ide loše ili lošije samo da bi oni imali korist. A, ja se radujem uspehu i pobedama Srbije, njenom ubrzanom napretku", rekao je Vučić.

"Mi ćemo da se borimo u teškim uslovima, neće biti lako, videćemo kako će sve da izgleda. Svakako da ne očekujemo lake dane, ni laku jesen, ni jednostavnu zimu za nas", istakao je predsednik Srbije za TV Pink.

Kako je rekao, nije prvi put da smo u takvoj situaciji, ali da će nastaviti da se bori za Srbiju, za srpski narod na Kosovu, za nacionalne i državne interese.

On je dodao da je odnos BDP-a Amerike i Srbije 515 prema 1, odnosno da, gledamo po ekonomskoj snazi SAD "ima 515 Srbija".

"Pustite da neko ko je dovoljno racionalan, a verujem da smo dovoljno racionalni i pametni, da bez obzira na taj podatak, čvrsto držimo svoje pozicije, ali dobro znamo na koji način da razgovaramo sa onima koji su snažniji od nas", rekao je Vučić.

Predsednik je ukazao da se, nažalost, ponekad oseća usamljen, jer svi drugi peru ruke, iako su itekako učestvovali u pravljenju problema.

"A, sada se svi prave nevešti, otprilike važi - sam sada rešavaj, kako znaš i umeš, i šta god i kako god da rešis mi ćemo da napadamo, iako sami nismo bili u stanju bilo šta da rešimio pozitivno i povoljno za srpski narod", rekao je Vučić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak