Karađorđeva od ponedeljka prohodna

B92 26.08.2019 14:18
Karađorđeva od ponedeljka prohodna


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je urađen veliki posao u Karađorđevoj ulici i najavio da će od ponedeljka biti prohodna za saobraćaj."Zahvaljujući velikom trudu radnika posao koji je planiran za ovaj vikend u Karadjordjevoj je gotov, od sutra će biti puštena za saobraćaj jedna traka kao što je i bilo do sada, tačnije u pravcu od Brankovog mosta do Pariske ulice", rekao je Vesić i dodao da se posle ovih radova već jasno vide konture ulice i kako će ona izgledati.

Vesić je večeras obišao radnike u Krađorđevoj ulici koji su ovog vikenda ugradili u konture te ulice 270 tona asfalta, a sa njim su bili i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, glavni urbanista Marko Stojčić i direktorka Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušic Anđelković.

 Vesić je rekao da je Karađorđeva sada potpuno asfalitirana od Pariske do Brankovog mosta.

"Ulica se polako privodi kraju, kao što je i obećano. Pred nama je narednih sedam dana veliki posao a već sada svi mogu da vide nove konture Karađorđeve i kao je veliki posao napravljen", rekao je Vesić novinarima navodeći da će od sutra taj deo grada biti otvoren za saobraćaj.

On je nakon obilaska radova i radnika, s kojima je kako to i dolikuje uz večeru na terenu obeležio uspešno obavljen veliki posao, rekao da će u naredna dva dana biti završeno popločavanje, a biće gotovi i radovi u Crnogorskoj ulici.

"Pred nama je u narednih sedam dana veliki posao, kako bi ulica 1. septembra bila gotova. Postavljene su kontkanta mreža i rasveta. Prebacićemo se na trotoare, do kraja nedelje idu probe rasvete i tramvaja, a potrebno je uskladiti i trasmvajske skretnice", kazao je zamenik gradonačelnika.

Zamenik gradonačelnika je najavio i da će uskoro početi druga fazi u kojoj će se raditi kej do mosta do kalemgdanskog parka odnosno tvrđave kako bi ovaj deo grada u potpunosti tokom 2020 dobio novi izgled.

Vesić je dodao da će biti obnovljena i Đumrukana - prvo beogradsko profesionalno glumište, ali će biti izgrađen i lift koji će spajati Kosančićev venac i Karađorđevu.

Gradski urbanista Marko Stojčić rekao je za Tanjug da je u toku arhitektonski konkurs za idejno rešejne objekta Ansambla Kolo čiji bi deo bio reminisencija na Đumrukanu.

Stojčić je rekao da će 1. septembra ulica biti potpuno otvorena za automobilski i tramvajski saobraćaj.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak