Novi šok detalji istrage masakra u ukletom selu: Svi meštani Jabukovca na poligrafu

Kurir 22.08.2019 18:54
Novi šok detalji istrage masakra u ukletom selu: Svi meštani Jabukovca na poligrafu


Jabukovčanin S. M., komšija ubijene porodice Kazimirović koji je posle nalaženja četiri tela prošao poligraf u vezi sa zločinom, uhapšen je nakon što je na njegovom imanju nađena sačmara za čije posedovanje nije imao dozvolu!Nakon što je nađena sporna puška, S. M. je priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

- Sačmara je navodno bila u vlasništvu njegovog dede, koji je umro još dok je bio dete. Navodno nije ni znao da je puška na imanju. Proveravaju se te njegove tvrdnje. Istražuje se sve, iako za sada nema naznaka ni da je tom sačmarom ubijena neka od četiri žrtve, kao ni da je S. M. direktno ili posredno učestvovao u zločinu - saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.

Posle nalaženja četiri leša na salašu Kazimirovića, 9. avgusta, policija je ispitala na desetine meštana Jabukovca, kao i najbliže rođake žrtava koji su došli iz inostranstva, Rajinog sina Nenada i Sandru, ćerku ubijene Dragane.

U tim razgovorima nije se došlo do detalja koji bi pomogao u identifikaciji ubica i utvrđivanju motiva zločina. Kako su pojedine izjave nekih osoba sa kojima je ubijeni Raja bio u ne baš srdačnim odnosima, bile pomalo sumnjive i nerazumljive, ti pojedinci su podvrgnuti poligrafskom ispitivanju. Do sada je više od 20 osoba bilo na poligrafu i, prema nezvaničnim informacijama, svi su prošli. 

Posle saznanja da je sa Rajom Kazimirovićem imao nesuglasice, policija je odmah posle nalaženja tela tragala i za S. M., koji je sada priveden zbog ilegalne sačmare. U vreme kada su leševi otkriveni na imanju na obodu Jabukovca, S. M. je bio na odmoru u jednoj banji, a po povratku u selo je saslušan, ali je odveden i na poligraf da bi se ustanovilo da li je pričao istinu. 

Kao i svi ostali meštani, i S. M. je prošao poligraf i pušten je, da bi nekoliko dana kasnije njegovo imanje detaljno pregledano. Tada je nađena sačmara, pa je on priveden. 

- Te razmirice između njih navodno su bile zbog Rajine stoke, koja je često sa njegovog imanja prelazila na posed S. M. i brstila mu detelinu, kukuruz. Raja je nastojao da bude fer, pa je komšiji nadoknađivao štetu koju mu je nanela njegova stoka - dodaje naš izvor. 

Tela Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene ćerke Dragane Jozeljić (53) nađena su u petak, 9. avgusta, na njegovom salašu u Jabukovcu. Veruje se da su ubijeni bar dan pre nego što su leševi nađeni. 

Egzekutori su u njih pucali iz dva oružja, u Raju i sestru pucano je iz jednog pištolja, a u majku i sestričinu iz drugog. Raja je ubijen na traktorskom sedištu, a žene ispred trema, odnosno pored kućnog stepeništa. Ubice su ženama, nakon što su im pucali u glavu, lica prekrili krpama. 

Motiv svirepog zločina još se nagađa. Iako je porodica važila za dobrostojeću, niko zasad ne može precizirati da li su ubice iz kuće odnele novac i ako jesu, koliki im je plen bio, ili je četvoro rođaka likvidirano zbog osvete. Takođe, zasad se ne može precizirati ni da li je meta bio Raja, a da su žene kolateralna šteta, ili možda Rajina sestričina Dragana Jozeljić, koja je sa majkom doputovala iz Nemačke, i čijeg pasoša navodno nije bilo u kući, te se ne odbacuje mogućnost da su ga egzekutori odneli. 

Kremiranje druge dve žrtve 

Raja Kazimirović i njegova majka Dragica su sahranjeni prošlog četvrtka na lokalnom groblju u Jabukovcu. Njihov pokop organizovao je Rajin sin Nenad, koji se odmah posle sahrane vratio u Austriju, gde decenija živi. Nezvanična saznanja "Blica" su da će tela Ljubinke Oprikić i njene ćerke Dragane Jozeljić biti kremirana u Srbiji i da će urne sa njihovim pepelom Sandra Jozeljić, Draganina ćerka odnosno Ljubinkina unuka, preneti u Keln.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak