Vučić: Dijalog Beograda i Prištine u najboljem slučaju u decembru

N1info 21.08.2019 14:07
Vučić: Dijalog Beograda i Prištine u najboljem slučaju u decembru


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se dijalog Beograda i Prištine u "najboljem slučaju" nastaviti početkom decembra.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, da će se dijalog Beograda i Prištine u najboljem slučaju nastaviti početkom decembra.

 "Teško da to možete da očekujete pre održavanja prištinskih izbora, za koje verujem da će biti 6. oktobra, iako još nisu raspisani. To znači, u najboljem slučaju početak decembra, ali je pre toga važno da se govori o ukidanju taksi", rekao je Vučić za TV Prva odgovarajući na pitanje da li su Beograd i Priština nakon njegovog sastanka u Njujorku s državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom bliži nastavku dijaloga.

On je rekao da nije problem da li će se dijalog nastaviti za dva, tri ili šest meseci.

"I novac i vreme su važni imajući u vidu određene političke činjenice. Ako uspemo u tih pet meseci da i dalje čuvamo mir onda to i nije toliko problem. Svejedno, status kvo je nemoguć zato što jedna puška kad opali onda niko više grmljavinu topova neće moći da zaustavi", rekao je Vučić.

On je istakao da "to ne treba nikome".

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak