Britiš ervejs na liniji između Njujorka i Londona zaradio milijardu dolara

Politika 21.08.2019 12:18
Britiš ervejs na liniji između Njujorka i Londona zaradio milijardu dolara


Linija Britiš ervejsa između Njujorka i Londona donosi najviše novca i to 1,16 milijardi dolara godišnje, a sledi Kvantasov let između Sidneja i Melburna i linija Emiratsa London-Dubai, pokazali su najnoviji podaci o profitabilnosti avio linija, prenosi američki TV kanal CNBC.Podaci konsultantske kuće OAG pokazali su da avio prevoznici najviše novca zaraduju na prekookeanskim letovima popularnim među poslovnim ljudima.

Posle leta Britiš ervejsa između njujorške vazdušne luke J. F. Kenedi i londonskog aerodroma Hitrou koji je doneo najviše novca za godinu dana do marta 2019. godine, drugi na lestvici profitabilnosti je let Kvantasa od svega sat i po između Melburna i Sidneja koji je toj australisjkoj kompaniji doneo prihode od 861,3 miliona dolara.

Treće mesto zauzima let između Hitroa i Dubaija na kojem je Emirats zaradio 796,2 miliona dolara, prenosi hrvatski Poslovni dnevnik.

Ovakve linije za avio kompanije su pravo blago i zato ne čudi što prevoznici „upumpavaju” resurse u takve linije postavljanjem dodatnih sedišta, jer znaju da će privući korporativne klijente i druge „dobre potrošače”.

„Kompanije koje drže takve linije braniće ih po svaku cenu”, kaže izvršni potpredsednik OAG-a Džon Grant.

Prevoznici na takvim linijama pokušavaju da prodaju i više sedišta viših klasa, pa je tako američka Delta erlajns objavila da na tim linijama prodaje više od 60 odsto sedišta u prvom razredu.

Amerikan erlajns je početkom ovog meseca najavio završetak montaže premium sedišta ekonomske klase u svojoj floti širokotrupnih aviona.

Iako cene variraju, premium sedišta ekonomskog razreda mogu doneti do tri puta veći prihod od „obične” ekonomske klase.

Tako, na primer, karte za let Amerikan erlajnsom između Nju Jorka i Londona početkom septembra u ekonomskoj klasi prodaju se za 704 dolara, a u premium ekonomskoj klasi za 1908 dolara, prenosi Tanjug.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak