Savez za Srbiju: Nećemo učestvovati na narednim okruglim stolovima

Blic 20.08.2019 10:53
Savez za Srbiju: Nećemo učestvovati na narednim okruglim stolovima


Savez za Srbiju (SzS) odlučio je danas da ne učestvuje na preostala dva okrugla stola, na kojima razgovaraju predstavnici vlasti i opozicije.Predsedništvo SZS obrazložilo je odluku stavom da taj format sastanaka ne daje nikakve rezultate.

„Savez za Srbiju pokazao je odgovornost prema građanima na prethodnim okruglim stolovima insistirajući na 42 preporuke Stručnog tima protesta ‘Jedan od pet miliona’, ali predstavnici vlasti nisu pokazali ni najmanju spremnost da bilo šta od toga ispune“, navodi se u saopštenju.

SZS je upozorio da je za „dalje produbljivanje političke krize odgovornost isključivo Aleksandra Vučića i njegovog režima“.

Podsetimo, lideri "Dveri" Boko Obradović, "Nove stranke" Zoran Živković i funkcioner "Narodne stranke" Miroslav Aleksić napustili su sastanak opozicije i vlasti, koji je po treći put održan na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sastanak je završen posle 45 minuta.

Obradović i Aleksić su rekli da će u narednim danima svojim strankama preporučiti da se izbori planirani za proleće naredne godine - bojkotuju.


IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak