Novi midi autobusi GSP-a uskoro na novosadskim ulicama

Radio 021 19.08.2019 18:48
Novi midi autobusi GSP-a uskoro na novosadskim ulicama


Četiri od osam kupljenih midi autobusa stigla su prošlog petka u garažu Gradskog saobraćajnog preduzeća na Futoškom putu, saznaje 021.rs.Preostalih četiri će stići za najviše mesec dana, potom sledi registracija, nakon čega će biti uključeni u saobraćaj na pojedinim gradskim linijama.

Ovih osam srednjih autobusa sa pogonom na CNG kupljeni su za 99.880.000 dinara bez PDV-a od firmi "Autobus" i "Feniksbus" iz Novog Sada, koje su bile jedini ponuđači na tenderu. Radi se o midi busevima koji se izrađuju na osnovu modela italijanskog proizvođača Iveko - "Iveco 70C". Imaju 24 sedišta, sa četiri preklopna i jednim mestom za invalidska kolica sa pojasevima za fiksiranje.

Ovi autobusi bi trebalo da voze na manje frekventnim linijama GSP-a, a radi se i o prvoj kupovini ovakvog tipa autobusa. Uz to, autobusi koji su upravo stigli su prvi novi autobusi u krugu GSP-a posle više od godinu dana. Sedam solo autobusa je isporučeno u martu 2018. godine.

Gradski prevoznik bi ove i naredne godine trebalo ozbiljnije da obnovi vozni park, jer je već potpisan ugovor o isporuci 13 Mercedesovih solo autobusa sa pogonom na CNG gas po ceni od 287.612.812,5 dinara bez PDV-a. Ove autobuse će do Nove godine isporučiti firma "Star Import" iz Beograda, koja je zastupnik Mercedesa u Srbiji.

Takođe, GSP upravo razmatra ponude sa tendera vrednog 1,5 milijardi dinara za kupovinu 50 novih autobusa - 30 solo i 20 zglobnih autobusa. Ukoliko tender uspe, ovi autobusi će stići narednog proleća, kada bi trebalo da usledi i nabavka za kupovinu još toliko autobusa.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak