Međunarodni skandal: Sara Netanjahu bacila hleb i so na zemlju u Kijevu

RTS 19.08.2019 16:05
Međunarodni skandal: Sara Netanjahu bacila hleb i so na zemlju u Kijevu


Pilot koji je upravljao avionom kojim je izraelski premijer Benjamin Netanjahu i njegova supruga stigli u Ukrajinu proteklog vikenda, odbio je da u kokpit pusti Saru Netanjahu. Zbog toga je ona, kako ocenjuju svetski mediji, bila ljuta i na njega i na domaćine u Kijevu i bacila hleb i so na zemlju.Sara Netanjahu navodno je pokušala da uđe u pilotsku kabinu tokom leta ka Kijevu, ali je obezbeđenje sprečilo, prenosi Raša tudej.

Izraelski Kanal 12 javlja da je supruga premijera bila uvređena zbog toga što nije čula da joj je pilot poželeo dobrodošlicu na let.

Iako joj nije dozvoljeno da uđe u kabinu da bi se požalila, nešto kasnije pilot je poželeo dobrodošlicu svim VIP putnicima, ali je gospođu Netanjahu posebno pomenuo.

Kabinet premijera ocenio je izveštaj kao „iskrivljen“, ali nije demantovao ništa.

„Bio je to nesporazum koji je ubrzo razjašnjen i let je nastavljen po planu. Priča o obezbeđenju je laž“, navodi se u saopštenju kabineta.

Predstavnici avio-kompanije „El Al“ naveli su da je „bilo zadovoljstvo ugostiti premijera i gospođu Netanjahu na letu za Ukrajinu“ bez ikakvih kometara o dešavanjima tokom leta.

Po dolasku u Kijev premijera Izraela i njegovu suprugu dočekali su gradonačelnik i delegacija u kojoj su bile devojke u ukrajinskoj narodnoj nošnji. Gostima su u znak dobrodošlice ponuđeni hleb i so.

Premijer je pojeo komadić hleba, ali njegova supruga nije htela ni da proba i samo je ispustila komadić. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak