Deo opozicije napustio sastanak na FPN-u

RTS 19.08.2019 14:15
Deo opozicije napustio sastanak na FPN-u


Lider Dveri Boško Obradović, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić i predsednik Nove stranke Zoran Živković napustili su treći po redu sastanak vlasti i opozicije koji je održan na Fakultetu političkih nauka, javlja reporter RTS-a.Boško Obradović je, na konferenciji ispred FPN-a po napuštanju trećeg sastanka na kom su tema bili mediji, rekao da će već iduće nedelje predložiti Predsedništvu "Dveri" donošenje odluke o bojkotu sledećih izbora.

Prema njegovim rečima, nespremnost predstavnika vlasti da na današnjem okruglom stolu potpišu obavezujući dokument o slobodi medija na osnovu preporuka stručnjaka jasno govori da je njihovo učestvovanje u ovim razgovorima "samo fingiranje dijaloga". 

"Vlast očito pristaje jedino na to da se mesecima bez prisustva medija u prazno diskutuje o izborima kako bi se pre svega zadržao postojeći medijski mrak nad Srbijom", rekao je Obradović, navodi se u saopštenju pokreta "Dveri".

I potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da će Predsedništvu partije predložiti da se više ne učestvuje u dijalozima i razgovorima sa režimom.

Prema njegovim rečima, ta je stranka sa "grčem u stomaku" učestovala na sastanku sa temom slobode medija jer su, kaže, predstavnici vlasti banalizovali dalje učešće u razgovorima i pokazali da nemaju nikavu želju da bilo šta promene u medijskoj sferi.

Aleksić navodi da su predstvnici vlasti Goran Vesić, Vladimir Đukanović, Vladimir Orlić banalizovali i spinovali sve što su govorili drugi učesnici - predstavnici stranaka opozicije, Crte, Cesida, Transparentnosti.

Na Fakultetu političkih nauka održan je treći razgovor predstavnika vlasti i opozicije a tema današnjeg sastanka bili su mediji.

Uvodni deo sastanka, pola sata, bio je otvoren za javnost, nakon čega su razgovori nastavljeni iza zatvorenih vrata.

U uvodnom delu sastanka su predstavnici Crte, Cesida, Transparentnosti Srbija, novinarskih organizacija predstavili analize stanja i dali preporuke u oblasti pristupa medijima i kontrole medija u kontekstu izborne kampanje s fokusom na probleme koje je moguće rešiti u periodu do održavanja narednih izbora.


IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak