Greška zbog koje vam se baterija drastično brže prazni

Mondo 17.08.2019 09:37
Greška zbog koje vam se baterija drastično brže prazni


Problem je u aplikaciji, a evo i nekih rešenja.Trenutno mnogi Android korisnici imaju problema sa enormno brzim i netipičnim pražnjenjem baterije na nekim telefonima. Zbog greške, koju je Google napravio sa poslednjim ažuriranjem, aplikacija Google Play Services neprirodno brzo i invazivno troši bateriju. Problem je u samoj aplikaciji tj. u “bagu“ unutar nje, kojeg je Google svestan i na kojem radi.

U podešavanjima baterije, u menadžeru ove “funkcije“ telefona moguće je jasno videti da Google Play Services neobično brzo utiče na autonomiju baterije i to je moguće sprečiti na nekoliko načina.

Potrebno je instalirati stariju verziju aplikacije, koja se može pronaći na APK Mirror sajtovima ili se prijaviti u BETA program Google Play Services aplikacije. To se omogućava prijavom na linku aplikacije ili u Google Play prodavnici, nakon čega će biti instalirana nova verzija aplikacije. Poslednja mogućnost je svakako da se sačeka nova verzija aplikacije, na kojoj Google radi.

Google Play Services je često razlog i nepotrebnog trošenja energije iz baterije nakon velikih ažuriranja softvera, pa pokušajte da isprobate neka od ovih rešenja, kako biste zaustavili brzo pražnjenje baterije vašeg telefona.

Javite nam u komentarima da li je ovo bio problem i kod vas i da li ste ga i kako rešili.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak