Wiko Y80: Telefon sa baterijom od 4.000 mAh i cenom manjom od 100 evra

Blic 16.08.2019 14:24
Wiko Y80: Telefon sa baterijom od 4.000 mAh i cenom manjom od 100 evra


Od samog starta Wiko svoje telefone pravi da budu povoljni ali i pozdani u svojoj cenovnoj kategoriji dajući im zanimljiv dizajn zbog kog izgledaju moderno. Model Wiko Y80 nije izuzetak i donosi neke od zanimljivih kvalitetnih karakteristika – dualnu kameru, notch displej, ali i masivnu baterijuKapacitet baterija koja se nalazi u ovom telefonu je 4.000 mAh, poput nekih od najskupljih telefona na tržištu. Zanimljivo je da zbog njenog kapaciteta sam uređaj nije previše težak,ima 185 grama, i ona ne opterećuje telefon da neometano i sasvim pristojno radi. Tokom korišćenja ona će vam biti dovoljna za puna dva dana bez punjača što je odličan rezultat za telefon koji kod nas košta manje od 12.000 dinara.

Wiko Y80 je napravljen od kombinacije plastike i stakla, ali kada telefon držite u ruci nećete imati utisak da koji dolazi u dve boje spojene tako da mu daje moderan izgled. Displej je zakrivljen i ima 2,5D staklo i veličine je 5,99 inča pa je dosta pregledan. Cena ispod 100 evra odrazila se i na to što telefon nije vodootporan kao i na nešto manju rezoluciju ekrana od 720 x 1440 piksela.

Wiko novi model predstavlja sa dualnom kamerom 
Wiko novi model predstavlja sa dualnom kamerom

Telefon radi na Android 9.0 Pie Go uz skromnih 2 GB RAM i 32 GB interne memorije. Međutim, ona se može proširiti tako da ne bi trebalo da vam ponestane prostora za skladištenje podataka. Sve je upareno sa Unisoc SC9863A procesorom dovoljnim da prosečan korisnik može da koristi društvene mreže, pretražuje internet, razmenjuje poruke... Prelazak sa aplikacije na aplikaciju ide prilično dobro, bez prevelikog zastoja koji bi vas nervirao.

Na poleđini telefona je dualna kamera od 13 MP (prednja ima 5MP). Ukoliko ne očekujete čuda bićete njome zadovoljni. Slike su dovoljno jasne i detaljne. Ima puno šumova pri slikanju u noćnim uslovima ili ukoliko previše zumirate ali Tu je i mnoštvo naprednijih funkcija poput blur efekta, portret moda, ali i otključavanje prepoznavanjem lica, ostiska prsta...

Wiko Y60 
Wiko Y60

U isto vreme Wiko je izbacio i model Y60, takođe dostupan i kod nas. On je cenovno još povoljniji. Tu je ekran od 5,45 inča, memorija od 4GB RAM ali znatno manja interna memorija sa 16GB ali uz mogućnost proširenja do 128GB pomoću micro SD kartice.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak