Dačić: Kriza identiteta crnogorskih vlasti

RTV 16.08.2019 13:26
Dačić: Kriza identiteta crnogorskih vlasti


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da mu je drago što narod u Crnoj Gori ne proživljava krizu identiteta, što se, prema njegovim rečima, ne bi moglo reći i za političko rukovodstvo u toj zemlji.On je povodom najnovijih poteza crnogorskih vlasti rekao da neće posegnuti za reciprocitetom jer bi ispaštao narod u Crnoj Gori.

"Meni je pre svega drago što narod u Crnoj Gori ne proživljava krizu identiteta, što se ne bi moglo reći za političko rukovodstvo u toj zemlji. U diplomatiji je načelo reciprociteta jedan od postulata bavljenja tom profesijom, međutim uvođenjem tog principa u odnose sa Crnom Gorom ispaštao bi narod u toj zemlji, a to je za Srbiju neprihvatljivo", kazao je Dačić za "Blic".

On ističe da, koliko vidi, pogoršanje odnosa sa Srbijom nije donelo Crnoj Gori ništa dobro po pitanju turističke sezone, jer narod neće da letuje i troši novac tamo gde nije dobrodošao.

"Blic" podseća na neke od poteza Podgorice koji ne idu na ruku održavanju dobrih odnosa Crne Gore sa Srbijom i pominje predlog predsednika Mila Đukanovića da se formira pravoslavna crkva Crne Gore bez nacionalnog predznaka.

Navodi i zabranu koncerta trubača iz Guče u Herceg Novom pod pritiskom javnosti, kao i najavu tamošnjeg Ministarstva kulture da će podneti krivične prijave zbog humanitarnog koncerta "Za naše KiM" pre četiri dana na Kanli-kuli, a povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godine Kosovske bitke.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak