Sastanci vlast - opozicija: SzS ne ide na okrugli sto

Mondo 15.08.2019 21:40
Sastanci vlast - opozicija: SzS ne ide na okrugli sto


Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da ta stranka neće učestvovati na okrugom stolu vlasti i opozicije u ponedeljak, "dogod su zatvoreni za javnost".“To je bila naša crvena linija”, rekla je Tepić za TV N1, gde je gostovala sa Draganom Maršićaninom, savetnikom predsednika Demokratske stranke Srbije.

Govoreći o bojkotu izbora, ona je rekla da nema pogađanja o uslovima koji su proistekli iz protesta “Jedan od pet miliona”.

“Tek kad se ispuni svih 42 uslova iz nalaza stručnog tima približićemo se uslovima za izbore”, navela je Tepić.

Ona je dodala da se ne može desiti da bojkot izbora ne uspe, kao i da je to način da se otvori put ka vanrednim izborima pod fer uslovima. Potpredsednica SPS je podsetila da je njena stranka još u julu izašla sa zaključkom da već treba doneti odluku da se izbori bojkotuju.

"U ovakvim izbornim uslovima moramo bojkotavati. Nema načina da bojkot ne uspe. To je instrument da se deligitimizuje protivzakonito održavanje izbora. Protesti su doveli Aleksandra Vučića od 'ne dam ništa', do 'dajem sve'. Saterali su ga uza zid. Ne postoji građanin kojem će biti gore posle bojkota nego danas. Bojkot može samo da dovede do vanrednih izbora po regularnim uslovima", uverena je potpredsednica SSP-a.

Maršićanin je rekao da DSS nije doneo odluku o izborima, kao i da će to uraditi kada se raspišu.

"U ovom momentu ne vidim da se bojkotom može nešto postići", rekao je Maršićanin.

On je rekao i da se na Fakultetu političkih nauka održava samo razmena mišljenja raznih političkih stranaka, a ne okrugli sto, i "ništa više od toga", bez obavezujućih zaključaka.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak