Italijanski novinar koji je raskrinkao aferu Reket: Politička karijera Zorana Zaeva je gotova!

Kurir 13.08.2019 14:22
Italijanski novinar koji je raskrinkao aferu Reket: Politička karijera Zorana Zaeva je gotova!


Laris Gajser, novinar italijanskog lista "Istina" (La verita) najavio je da će danas izneti nove činjenice o slučaju "Reket", koji potresa Severnu Makedoniju, dok istovremeno makedonski portal "Plamen" ( Flaka) piše da bi premijer Zoran Zaev mogao danas ili narednih dana da podnese ostavku na tu funkciju.Politička karijera premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva, koji je umešan u aferu Reket, koja poslednjih dana potresa Severnu Makedoniju, gotova je i on više nema međunarodni kredibilitet, izjavio je novinar italijanskog lista La verita Laris Gajser koji je objavio prelomno važne video i audio snimke koji su rasvetlili razmere ovog korupcionaškog skandala.

Iako je najavio nove činjenice u vezi sa ovom aferom, Gajser je, gostujući na italijanskom radiju Kapodistri, objasnio da je video i audio-zapise tog slučaja objavio u strahu da bi dokazi mogli da budu uništeni.

On ukazuje da se i predsednik Stevo Pendarovski tokom jučerašnje konferencije za medije povodom ove afere "distancirao od Zaeva" izjavom da svi umešani moraju da odgovaraju bez obzira na to koje funkcije obavljaju. 

Gajser kaže da je strahovao da će umešani u aferu Reket negirati šta su radili.

Drugari u zločinu: Boki 13 i Katica Janeva 

"Nisam mogao da spavam iz straha da će osobe čiji se glasovi čuju na snimcima negirati njihovu umešanost. Nešto što je sasvim legitimno. Ali oni su priznali da se radi o njima", rekao je novinar. Takođe je ocenio da su objavljeni snimci razotkrili da u Severnoj Makedoniji postoji sistemska korupcija, politička i sudska.

 U slučaju Reket, koji je pokrenulo skopsko tužilaštvo, optužen je makedonski šoumen Bojan Jovanovski, poznat i kao Boki 13, koji je od biznismena Jordana Kamčeva iznudio više od milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Rešenje o oslobađanje od pritvora biznismena Jordana Kamčeva bi morala da odobri šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva, čiji se glas takođe čuje u objavljenim audio razgovorima koje je vodila s Jovanovskim. Janeva u jednom od objavljenih razgovora obrača se Kamčevu rekavši mu "da ne brine i da će sve biti ok".

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak