Leto na Trgu galerija

Radio 021 13.08.2019 13:28
Leto na Trgu galerija


U okviru manifestacije Leto na Trgu galerija, koju zajedničkim snagama organizuju Galerija Matice srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, svakog četvrtka tokom avgusta biće upriličen zanimljiv program.Na programu 15. avgusta, od 21 sat, je "Kulturni kviz", odnosno kviz znanja o kulturi. Najbolji takmičari iz oblasti likovne umetnosti, književnosti, istorije, pozorišta i filma biće nagrađeni, organizatori najavljuju, "prigodnim umetničkim nagradama". Nikola Kostić, poznatiji kao Li Men, podstaći će publiku na razmišljanje i podsetiti na interesantne činjenice iz sveta kulture. Kviz se održava u zajedničkom vrstu GMS i SZPB.
 
Narednog četvrtka 22. avgusta, takođe od 21 sat, u Vrtu PZRM, zakazana je igranka u stilu šezdesetih godina, naslovljena "Svi na ples". Američki kutak i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića najavljuju atmosferu „zlatnih“ šezdesetih, kada se novi trendovi sa Zapada uvode preko časopisa, radija i televizije i prenose na popularne „večerinke“ ili igranke. Uz pomoć članova novosadskih plesnih škola posetioci će se podsetiti vremena žureva uz pop i rokenrol hitove.
 
Poslednji avgustovaski program biće 29. avgusta, od 21 sat na platou ispred GMS. Biće to muzičko veče "Novosadske šmizle" i Ana Kovačić. Ženski hor "Novosadske šmizle" nastupa pod dirigentskom palicom Ane Kovačić, uz klavirsku saradnju Luke Petrovića i gitarsku pratnju Milice Šikoparije i Vladimira Mijatovića.
 
Ulaz na sve programe je besplatan.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak