Boje u dnevnoj sobi

Roma.rs 12.08.2019 16:49
Boje u dnevnoj sobi


Dodavanje boja dnevnoj sobi može momentalno da promeni kako vizuelni doživljaj, tako i osećaj koji pruža ova kućna zajednička prostorija.
  • Vibrantne nijanse će doprineti uzbudljivom, pozitivnom raspoloženju.
  • Ukoliko se odlučite za meke, zagasite tonove to će stvoriti umirujuću i opuštajuću atmosferu.
  • Hladne boje će doprineti tome da soba izgleda veće i osvetljenije, dok tople boje imaju notu dobrodošlice i zabave.

Korišćenje blok boja na zidovima će stvoriti najveći uticaj, ali ako je vaša soba kompaktnih dimenzija, držite se korišćenja jakih nijansi na samo jednom zidu, kako bi se stvorila upečatljiva centralna tačka.

Slično tome, tapete u vibrantnoj nijansi može da učini sobu lepom i dopadljivim, ali može delovati preterano ako se koristi na svakom zidu.

Ako ste se zaljubili u tapetu koja izlazi iz okvira vašeg budžeta, kupite jednu rolnu, obložite njome ramove za slike, i prikažite ih kao pravo umetničko delo.

Boje u dnevnoj sobi

Koristite istaknutu tapetu

Korišćenje istaknute tapete (istaknute na jednom zidu) sa interesantnim šarama odličan je način da oplemenite enterijer dnevne zobe, bez previše muke. Idealno je da postavite šarenu tapetu na zidu iza sofe ili kauča, kako biste istakli ovaj kutak za odmor i uživanje.

Odaberite dizajn tapete koji se uklapa sa vašim nameštajem ili detaljima u dnevnoj sobi, kako bi se vizuelno sve povezalo u kompaktnu celinu.

Boje u dnevnoj sobi

Istaknite zid slikama i ramovima za slike

Kreirajte impresivnu galeriju slika na jednom akcentovanom zidu, tako što ćete okačiti najbolje slike i najbolje ramove koje imate, uokvirujući tako akcentovani zid u interesantnu celinu.

Boje u dnevnoj sobi

Razigrajte neutralnu sofu

Ako imate u dnevnoj sobi sasvim neutralnu sofu, razbijte monotoniju jednim zidom ofarbanim u živopisnu nijansu, a kauču ili sofi dodajte šarene jastuke i prekrivač.

Boje u dnevnoj sobi

Dodajte ukrase u komplementarnim nijansama

Kako biste razbili jednoličnost, donesite ukrase, kutije i vaze u nijansama koje se uklapaju sa osnovnim. Uklapanje može da bude u smislu istih ili sličnih boja, ili pak potpuno kontrastnih, što daje odličan efekat.

Boje u dnevnoj sobi

Istaknite police

Bacite akcenat na prelepe police tako što ćete ofarbati zid koji se nalazi iza njih u neku primamljivu, svetlu nijansu, kao na ovoj slici.

To će kompletno transformisati izgled dnevne sobe.

Boje u dnevnoj sobi

Koloritan tepih

Dodavanje boja ne znači da morate da koristite najhrabrije i najjarkije nijanse. Jednostavan komad nameštaja, kao komoda, ofarbana u komplementarnu boju će dodati suptilan šarm neutralnoj paleti.

Boje u dnevnoj sobi

Nameštaj u boji

Ako je vaša dnevna soba prepuna neutralnih i zagasitih tonova, na zidovima i nameštaju, dodajte joj jedan upečatljiv tepih ili prostirku, da malo začini prostoriju.

Boje u dnevnoj sobi

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak