'Nout 10' – Samsung iskoristio poslednju ovogodišnju šansu da impresionira

RTS 12.08.2019 12:12
'Nout 10' – Samsung iskoristio poslednju ovogodišnju šansu da impresionira


Jedan pogled na nove „galaksi noutove“ i jasno je da je „Samsung“ pokušao da uradi nešto novo ove godine.Nije predstavljen samo jedan „nout 10“, već dva – jedan sa 6,3 inča dugačkom dijagonalom i početnom cenom od 949 dolara i drugi „nout 10 plus" sa ekranom dijagonale 6,8 inča i cenom od 1.099 dolara.               

Oba modela imaju „infiniti“ AMOLED ekrane, koji se pružaju od ivice do ivice uređaja, a „Samsung“ je odlučio i da odstrani džek za slušalice na oba „nout 10“ telefona.

Promene tu ne prestaju. „Nout 10 plus“ ima četiri kamere na pozadini, a manji „nout 10 plus“ nema slot za mikro SD memoriju.

„Nout“ serija ne bi bila to što jeste bez jedne od svojih karakterističnih odlika – pametne olovke, odnosno Es pen, koja je sada unapređena i pomoću aplikacije Samsung nouts korisnikov rukopis automatski pretvara u digitalni tekst.

Logično, u većem modelu nalazi se jača baterija i ima više radne memorije, a bežično punjenje dodatno je unapređeno na oba uređaja, što znači da će im biti potrebno manje vremena.

Oba modela imaju „snepdregon 855“ čipsete u sebi. „Nout 10“ ima osam gigabajta radne memorije i 256 gigabajta prostora za skladištenje podataka, kao i bateriju od 3.500 miliamper-časova.

Sa druge strane, veći „nout 10 plus“ ima 12 gigabajta radne, 256 ili 512 gigabajta skladišne memorije i mogućnost proširenja sa mikroSD karticom. Baterija ima kapacitet od 4.500 miliamper-časova.

„Samsung“ je takođe napravio i 5G verziju „nout 10 plus“ koja je identična sa izuzetkom da ima modem u sebi koji joj omogućava pristup najvećim internet brzinama, a koštaće 1.299 dolara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak