Država presekla - 'stari' studenti prelaze na 'bolonju'

RTV 12.08.2019 11:53
Država presekla - 'stari' studenti prelaze na 'bolonju'


Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da stari studenti neće dobiti još jednu šansu da fakultete završe prema programu po kojem su ih upisali pre zvaničnog uvođenja "bolonje" 2005. godine.



Ministar prosvete poručio je starim studentima da “nema šanse da dozvoli novo produženje roka” i da će od početka nove akademske godine morati da pređu na bolonjski sistem studiranja.   

Šarčević je za "Politiku" rekao da više ne postoje ni "tehničke uslovi" da im se još jednom produži rok koji je usvojen u Skupštini Srbiji poslednjeg dana septembra prošle godine.

"Mora se već jednom preseći. Već sam im dvaput činio uslugu i pokretao pitanje produžetka roka. Nema šanse da sada to učinim", rekao je Šarčević.

Predsednik skupštinskog Odbor za obrazovanje Muamer Zukorlić rekao je za "Politiku" da Odbor neće održati sednicu posvećenu toj temi ukoliko Ministarstvo prosvete, odnosno Vlada Srbije ne pokrene pitanje još jednog produžetka roka za studiranje prema starom programu za akademce koji poseduju indeks bar deceniju i po.

To znači da je gotovo sasvim izvesna odluka da će od 1. oktobra predbolonjci morati da pređu na bolonjski sistem studiranja i polože razliku ispita ili da se konačno pomire sa činjenicom da nikada neće doboti akademsko zvanje.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak