Organizatori protesta o sinoćnjem incidentu - napadnuti smo

RTV 12.08.2019 09:37
Organizatori protesta o sinoćnjem incidentu - napadnuti smo


Jedan od organizatora protesta '1 od 5 miliona' Srđan Marković obratio se danas javnosti, sa tvrdnjom da su učesnici napadnuti tokom sinoćnjeg protesta od strane obezbeđenja predsednika Srbije ispred zgrade Predsedništva, a pres konferenciju je obeležio verbalni sukob sa izveštačem TV Pink.Marković je novinarima pokazao modrice i ogrebotine za koje tvrdi da su posledica napada pripadnika obezbeđenja predsednika Srbije, a on je, inače, sinoć tokom pokušaja učesnika protesta da probiju zaštitnu ogradu ispred zgrade, preskočio ogradu i potrčao ka zgradi, što mu obezbeđenje nije dozvolilo.

Marković tvrdi da je sa policijom i obezbeđenjem iz Predsedništva bilo dogovoreno da priđu stepenicama zgrade i predaju zahteve, ali da su, kako kaže, oni taj dogovor prekršili.

Na pitanje novinarke TV Pink Gordane Uzelac kako da im se veruje, s obzirom da su sinoć pozvali na nasilno upadanje u zgradu Predsedništva, što je, kako je rekla, preneo i TV N1, Marković joj je rekao: "Nemojte da botujete".

Uzelac je insistirala da joj odgovori na pitanje i da je ne vređa, a tada se u razgovor umešao i lider PSG Sergej Trifunović i pitao je "čemu ona služi".

Ona je odgovorila da je novinar, na šta je Trifunović, koji je sve vreme telefonom snimao konferenciju, uzvratio rečima: "Ako si ti novinar, ja sam radnik 'Gradske čistoće'".

Marković je odbio da odgovori na pitanje Uzelac o tome da li joj je slao poruke u neprimereno vreme.

"Da li ćete da slažete da mi niste puštali poruke u pola dva noću i da vas je moj otac zvao sutradan da to ne radite?", pitala je Uzelac, a Marković je tada rekao da je konferencija završena.

Novinarki TV Pinka su i ostali članovi udruženja "1 od 5 miliona" dobacivali da je bot i da nije novinar, a jedan od njih joj je rekao da se suzdržava da je ne udari pesnicom.

Posle verbalnog sukoba, Marković je rekao da je konferencija završena.

Tokom pres konferencije, organizatori protesta su pozvali opoziciju da prekine razgovore sa predstavnicima vlasti i da, kako kažu, ne budu saučesnici Vučićeve vlasti.

Marković je rekao da sinoć ispred Predsedništva najverovatnije nisu bili samo pripadnici Kobri, već i neko drugo obezbeđenje, te zatražili od VBA da saopšti ko je sinoć bio dežurni starešina u Vučićevom obezbeđenju i ko je, kako tvrde, naredio prebijanje učesnika protesta.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak