Nastavak afere 'Reket' – na snimcima se prvi put spominje Zaev

RTS 12.08.2019 09:31
Nastavak afere 'Reket' – na snimcima se prvi put spominje Zaev


Italijanski list "Verita" objavio je na svom sajtu treći snimak u vezi sa slučajem iznuđivanja novca od makedonskog biznismena Jordana Kamčeva.U audio-snimku razgovora šoumena Bojana Jovanovskog, zvanog Boki 13, i biznismena Jordana Kamčeva, ponovo se čuje i glas šefice Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katice Janeve.

Najnoviji snimak razgovora Jovanovskog i Kamčeva

U snimcima, koje objavljuje italijanki list Verita, prvi put se spominje premijer Zoran Zaev.

Jovanovski, koji je osumnjičen u slučaju "Reket" i nalazi se u pritvoru, u razgovoru je rekao da će se sresti sa Zaevim, za koga tvrdi da neće praviti probleme u vezi sa slučajem Kamčeva, prenosi Telma.

Premijer Zaev je, komentarišući poslednji objavljeni razgovor, na Fejsbuku napisao da "najoštrije, kategorično i odgovorno" odbacuje bilo kakvu povezanost, saradnju ili komunikaciju sa Jovanovskim.

"U najnovijem objavljenom razgovoru neki od osumnjičenih pominju i zloupotrebljavaju moje ime. Pri tom iznose laži i neistine u cilju da jedan od sagovornika ojača svoju poziciju moći i autoriteta u odnosu na drugog sagovornika", objašnjava Zaev.

Kako navodi, sa Jovanovskim je razgovarao samo o humanitarnim aktivnostima, posle čega, tvrdi, ni on ni vlada nisu imali bilo kakvu dalju saradnju, formalnu ili neformalnu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak