SzS: Vučić dao naređenje vojnicima da tuku narod

N1info 11.08.2019 22:31
SzS: Vučić dao naređenje vojnicima da tuku narod


Savez za Srbiju ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao naređenje "da tuku narod" pripadnicima Vojske Srbije koji su se ispred Predsedništva u subotu sukobili sa demonstrantima protesta "Jedan od pet miliona"."Aleksandar Vučić besramno laže da je o svemu obavešten tek posle ponoći, dakle - nekoliko sati posle sramnog događaja. A vojnici su zloupotrebljeni. Vučić ih je ponizio, angažujući ih da u civilu prebijaju svoj narod i na taj način ih sveo na nivo svoje navijačke falange", navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Taj savez je istakao da je Srbija postala "bure baruta" i ocenio da je za sve "građanske sukobe koji potresaju Srbiju" isključivo odgovoran Aleksandar Vučić.

"Takvom samovlašću mora se stati na put. Iz političkog haosa možemo da izađemo samo poštenim izborima. Da bi se to omogućilo moraju se ispuniti precizni i jasni zahtevi koje smo izneli, a koji su sadržani u izveštaju Stručnog tima protesta '1 od 5 miliona'", dodaje se u saopštenju.

Tokom protesta "Jedan od pet miliona" u subotu došlo je do incidenta kada je napadnut jedan od organizatora protesta Srđan Marković.

Marković je ocenio danas da u tom incidentu nisu učestvovali samo pripadnici jedinice "Kobre" Vojske Srbije već i privatno obezbeđenje i zatražio od vojske da saopšti ko je u subotu uveče bio dežurni oficir i ko je naredio "brutalno prebijanje i prebacivanje preko ograde". 


Izvormilivoj
milivoj
1.1. pitanje
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak