'Ovo je uradio neko ko je već ubijao': Meštani Jabukovca posle masakra strahuju za život, od ubice ni traga

Blic 11.08.2019 21:29
'Ovo je uradio neko ko je već ubijao': Meštani Jabukovca posle masakra strahuju za život, od ubice ni traga


Ni dva dana nakon pronalaska četiri beživotna tela u selu Jabukovac kod Negotina motivi krvavog zločina u kom je zbrisana četvoročlana porodica, motivi ovog zločina nisu rasvetljeni.Na imanju Kazimirovića nađena su četiri tela - domaćina Raje (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene ćerke Dragane (53). Prema prvim informacijama iz istrage, tela su u dvorištu bila dva dana, a kako je kuća smeštena u zavučenom zaseoku, tek ih je prekjuče pronašao komšija.

Za sada je poznato da je ubica ispalio 10 hitaca - pet u Raju, od čega su četiri završila u njegovom grudnom košu a jedan u glavi, dve žene su ubijene sa po pva hica u glavu, a Rajinu sestru metak je pogodio u usne nakon čega se završio u lobanji.

Ono što posebno brine meštane ovog sela jeste činjenica da ubica nijednom nije promašio, što dosta govori o njegovom umeću i čvrstoj nameri, a posebno su zabrinuti jer ubica, ili više njih, još uvek nisu pronađeni i uprkos tome što je na desetine meštana išlo da razgovara sa policijom.

'Ovo je uradio neko ko je već ubijao': Meštani Jabukovca posle masakra strahuju za život, od ubice ni traga 

- Tačno je znao šta radi. Ovo je uradio neko ko je već ubijao! Tako hladnokrvno ubistvo Srbija ne pamti. Ubistvo podseća na profesionalne likvidacije, nalik onima u mafijaškim filmovima - rekao je Kurirov izvor iz istrage.

Motiv četvorostrukog brutalnog ubistva još uvek ne može ni da se nasluti. Kazimirovići su živeli skromno, u kući bez struje i vode. Ipak, pojedine komšije tvrde da su dobrostojeći i da bi se u tome mogao kriti razlog zbog kog su ubijeni.

Kuća u kojoj su stanovali Kazimirovići
Kuća u kojoj su stanovali Kazimirovići

- Svi su pričali da je Raja našao neke zakopane dukate. Međutim, živeli su bedno, kao da nemaju za hleb. Imali su stoku, puštali je ljudima po livadama, svađali se, tužili... Imaju tri traktora, jedan su nedavno kupili za keš. Po tome se videlo da imaju para. Oblačili su se toliko sirotinjski da pomisliš da su prosjaci, a imali su na desetine grla ovaca, krava, svinja - kažu zabrinute komšije.

I Branislav Pandurović kaže da ne zna zašto je su izgledali kao prosjaci kad su imali novca.

- Raja nije često napuštao salaš, retko ko ga je viđao u Jabukovcu. Uglavnom su spoljne poslove obavljali njegovi prijatelji, koji su radili kod njega. Po Jabukovcu kruže priče da su ubijeni zbog novca, ali mi je nezamislivo da neko može da puce u celu porodicu zbog materijalnih stvari. Pa koliko su oni mogli para da imaju da bi im neko ovo uradio? - pita se Pandurović.

"Bojimo se, zaključavamo vrata"

Jabukovčani kažu da su im se opet vratile nemilce scene od pre 12 godina kada je njihov komšije Nikola Radosavljević, koji je bio opsednut crnom magijom, počinio masakr.

- Svi smo u strahu, ovo je stravičan zločin. Sve nas podseća na 2007. godinu, kada je onaj manijak ubio devetoro ni zbog čega. Jabukovac je mirno i lepo mesto, ne bi trebalo da se pamti po ubistvima. Nažalost, ponovo proživljavamo istu tragediju i traumu. Zaključavamo vrata. Bojimo se, ne znamo ni ko je ubica ni gde se skriva. Svi se osećamo ugroženo. Može i nas da pobije, očigledno je lak na obaraču - priča jedan meštanin Jabukovca.

Te 2007. godine, tragične za ovo malo mesto, Radosavljević je lovačkom puškom krenuo u krvari pir, pa je idući ulicom od svoje kuće redom ubijao komšije Draginju (55) i njenog muža Branislava Borongića (57), zatim Srđana Badžikića (15), Branislava Badejevića (31), Jelicu Banković (37), Dragana Đorđevića (22), njegovog oca Veljka (58) i babu Marinu (78), i na kraju taštu Aniku Čogrić (62).

Radosavljević je uhapšen dan posle masakra, na seoskom groblju, posle neuspelog pokušaja samoubistva.

Komšija i lokalni kriminalac prošli proligraf

Policija je nakon dvodnevne potrage pronašla S. M. (38) iz Brze iz Jabukovca, komšiju Kazimirovića, kao i M. S, kriminalca iz Brza Palanke, za koje se sumnjalo da su povezani sa zločinom. Obojica su, međutim, juče prošli detaljno poligrafsko ispitivanje.

- Trajalo je nekoliko sati i utvrđeno je da nema osnova da se sumnjiče da su na bilo koji način povezani sa četvorostrukim ubistvom - rekao je Kurirov izvor.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak