Boki 13: Ubijete li me u zatvoru u Makedoniji - haos

Mondo 11.08.2019 20:05
Boki 13: Ubijete li me u zatvoru u Makedoniji - haos


Makedonska rijaliti zvezda i vlasnik TV, Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13, rekao je policiji na saslušanju da ima dokaze protiv premijera te zemlje Zorana Zaeva i njegovih saradnika.Kako je naveo, dokaze o umešanosti u aferi "Reket" sačuvao je na sigurnom i to na više adresa, prenosi beogradski "Kurir" pozivajući se na neimenovani izvor.

Jovanovski se sumnjiči za reketiranje biznismena Jordana Kamčeva od koga je uzeo 1,5 miliona evra u kešu kako specijalna tužiteljka, štićenica Zaeva, Katica Janeva ne bi podnela zahtev za produženje njegovog pritvora.

Jovanovski je na saslušanju rekao, kako navodi list, da će se u Makedoniji dogoditi politički zemljotres bude li mu se nešto dogodilo u zatvoru, kao i da će se otvoriti Pandorina kutija i da niko neće biti pošteđen.

"Ako me ubijete u zatvoru pašće i mnogi političari, a tu mislim i na Zaeva i njegovu vladu. Imam dokaze protiv Zaeva i državnog vrha. I sve sam ostavio na sigurnom kod majke i na još nekoliko adresa. Ako mi se nešto dogodi, ako me ubijete, obesite i to pokušate da predstavite kao samoubistvo, budete li me ovde tukli, mučili, zastrašivali, u Makedoniji će biti politički zemljotres", rekao je Boki 13 na saslušanju.

List prenosi, pozivajući se na izvore u Severnoj Makedoniji da te pretnje nisu naivne i da su u igri "ozbiljni ljudi i ogromne pare", jer je Boki 13 reketirao mnoge, a da je ovaj slučaj samo "vrh ledenog brega".

"Viđao se sa ministrom policije Oliverom Spaskovskim i gradonačelnikom Skoplja Petreom Šilegovim, kao i Aleksandrom Kiracovskim, bivšim generalnim sekretarom SDSM, stranke na čijem je čelu Zoran Zaev. On je održavao veze i sa gradonačelnikom Kumanova Maksimom Dimitrijevskim", rekao je izvor lista.

Kako se navodi, Jovanovski se viđao i sa stranim diplomatama, poput ambasadora Slovenije, Velike Britanije i drugima.

Jovanovski je smešten u "haško odeljenje" zatvora u Skoplju gde nema luksuza na koji je navikao - izolacija je loša, a ćelijama je neophodna rekonstrukcija.

On ćeliju deli sa jednim pritvorenikom, zbog bezbednosne procene da ne treba da bude izdvojen.

Italijani objavili novi snimak

Italijanski list "Verita" objavio je novi snimak u vezi sa slučaja "Reket" u Severnoj Makedoniji i iznuđivanja novca od biznismena Jordana Kamčeva. U prvom snimku se vidi primopredaja 1,5 miliona evra a u poslednjem snimku razgovora objavljenom na sajtu lista "Verita" čuje se kako Jovanovski i Kamčev razgovoraju o vraćaju pasoša biznismenu kako bi mogao da poslovno putuje u Tursku. Takođe, u razgovoru se čuje kako Janeva kaže da je "veoma zauzeta ali da drži pod kontrolom tužiteljku Lile Stefanovu", za koju navodi bez nje ne može ništa. Stefanova je tužiteljka u Specijalnom tužilaštvu koja vodi slučaj "Imperija" u kome je jedan od optuženih i Jordan Kamčev, zbog čega mu je bila određena mera pritvora i oduzimanje pasoša. U razgovorima se čuje i kako Boki 13 kaže biznismenu da će se sresti s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, za koga kaže da je upoznat sa slučajem Kamčeva. Stefanova je nakon objavljivanja ovih snimaka saopštila da su ona i šefica Specijalnog tužilaštva Janeva već su imali neslaganje oko slučaja u koji je umešan Kamčev, istakavši da je Janeva zahtevala da se slučaj zatvori plaćanjem nanete štete državi, bez zatvorskih kazni, što, inače, krivični zakon u Severnoj Makedoniji predviđa.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak