Тинејџерски горански еко-камп у Сремским Карловцима

Дневник 10.08.2019 15:07
Тинејџерски горански еко-камп у Сремским Карловцима


Горански еко-камп 'Природољуб', намењен деци од 12 до 15 година, биће одржан од 11. до 13. августа у Сремским Карловцима. Реч је о специјалном тематском кампу за тинејџерски узраст, првом такве врсте у организацији Покрета горана Новог Сада.Деца ће бити смештена у Еколошком центру „Радуловачки“, који пружа одличне услове за едукацију, удобан и безбедан смештај. Током три дана тинејџери ће највише боравити у природи, на Фрушкој гори, уживати у свим културно-историјским вредностима које пружају Сремски Карловци, као и у вожњи „Карловачким пустоловом“, односно катамараном, по карловачком Дунавцу и СРП „Ковиљско-петроварадински рит“.

Кроз дружење и игру с вршњацима полазници кампа ће имати прилике да се упознају с основним елементима преживаљавања у природи, одређеним групама животиња и биљака, еко-системима и односима који владају унутар једне животне заједнице. „Природољуби“ ће продубити знање кроз истраживачки и теренски рад и научне методе, прилагођене њиховом узрасту, у оквиру заштићених природних целина. Камп ће водити лидери и стручни едукатори из области биологије и рада с децом наведеног узраста, дугогодишњи сарадници Покрета горана Ивана Драгин, Ана Ђорђевић и Ђурђица Симин.

Више информација може се  добити и путем телефона 021/451-788, 021/881-027, 060/0523-865, мејла: office­pokretgorana.org.rs или на „Фејсбук” страници Горански еко-кампови.

Програм је подржала новосадска Градска управа за заштиту животне средине, у оквиру пројекта „Горанска еко-авантура“, а након овог, следи камп „Дрвољуб“, од 24. до 26. августа.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak