Istraga masakra u Jabukovcu: Ubica je već ubijao

Mondo 10.08.2019 12:25
Istraga masakra u Jabukovcu: Ubica je već ubijao


U selu Jabukovac, kome pripada zaseok Vratna u kome su na izdvojenom imanju nađena tela četvoro članova porodice Kazimirović, policija redom saslušava komšije koje su bile u svađi sa ubijenima. Leševi pronađeni posle dva dana.Dan nakon otkrića leševa direktor policije MUP-a Srbije, Vladimir Rebić, izjavio je da policija intenzivno radi na otkrivanju počinioca ili počinilaca četvorostrukog ubistva.

"U ovom trenutku nismo sigurni ni kada se ubistvo desilo, zato što je to selo zabačeno od glavnih puteva", rekao je Rebić za RTS.

Ono što se zna iz obdukcije ubijenih Kuzmanovića, koja je urađena sinoć, je da su sve žrtve ubijene iz vatrenog oružja - pištolja, kao i da je bio samo jedan strelac.

"Ovo je uradio neko ko je već ubijao", prenosi reči neimenovanog izvora iz istrage "Kurir"

Ubica ispalio je ukupno 10 metaka i svi su bili smrtonosni.

"U Raju Kazimirovića ispaljeno je pet hitaca. Četiri metka ispaljena su u njegov grudni koš, jedan metak direktno u glavu. Njegova majka i sestra ubijene su sa po dva metka koje im je ubica ispalio direktno u glavu. Sestra Raje ubijena je sa jednim metkom koji joj je ispaljen u predelu usne, a završio u lobanji", saznaju beogradske novine nezvanično.

Prema rečima direktora Rebića, procena je da su gotovo dva dana prošla od ubistva do trenutka kada ih je u petak slučajni prolaznik pronašao.

Policija i nadležno tužilaštvo intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti i pronalaženju tragova.

"Ja se nadam da ćemo ovo ubistvo brzo rešiti, naša statistika je veoma pozitivna po pitanju rasvetljavanja krivičnih dela ubistava i kreće se više od 95 odsto, tako da verujem da ćemo i ovog puta biti na visini zadatka", rekao je Rebić.

Prema pisanju medija, na mestu zločina nije pronađeno oružje, što ukazuje na to da nije reč o ubistvu i samoubistvu unutar porodice. Prema nezvaničnim informacijama, ubistva su počinjena pištoljem.

Četiri beživotna tela pronađena su u petak oko 14 časova u mestu zvanom Valja Vratna, kod zloglasnog sela Jabukovac, kod Negotina.

Jabukovac je u opsadnom stanju, dok nadležni saslušavaju sve redom, a pogotovo komšije sa kojima su nastradali bili u svađi.

Pronađena su tela poljoprivrednika Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić i sestričine Dragane.

Meštani kažu da se po selu pričalo kako je Raja našao neke zakopane dukate.

"Svi su pričali da on ima dukate. Međutim, živeli su bedno kao da nemaju za hleb. Imali su stoku, puštali je ljudima po livadama, svađali se, tužili... Imaju tri traktora, od od toga je jedan nov nedavno kupljen za keš, po tome se videlo da imaju neke pare. Nisu se družili sa meštanima, njihov salaš je dosta udaljen. Oblačili su se toliko sirotinjski da pomisliš da su prosjaci, a imali su na desetine grla ovaca, krava, svinja...", kažu meštani.

Imućna porodica

Prema informacijama medija, Rajina sestra Ljubinka, kao i njena ćerka Dragana pre tri nedelje su došle u posetu porodici iz Nemačke u kojoj žive. Inače, kako su meštani ispričali, Raja je važio za prekog i "ne baš omiljenog čoveka u mestu", ali i sposobnog, pošto je sam odgajao stoku i imao je 20 krava i 40 ovaca.

Jabukovac - najveće masovno ubistvo u miru u Srbiji

U selu Jabukovac, inače, dogodilo se najveće masovno ubistvo u Srbiji,  kada je 2007. godine ubijeno devetoro ljudi. Ubica, Nikola Radisavljević tvrdio je da je pod "ženskim vradžbinama". Prve žrtve Radosavljevića bili su Velja Đ. (58), njegov sin Dragan (22) i baka Marina K. (76). Od zadobijenih povreda od metka na licu mesta su preminuli bračni par Branislav (58) i Draginja B. (55), Srđan B. (15), Branislav B. (30), Persida B. (37) i Anika Č. (62).


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak