Morski motivi u vašem domu: Nežni šapat školjki i plavetnila

Novosti 09.08.2019 20:40
Morski motivi u vašem domu: Nežni šapat školjki i plavetnila


Teget-belu kombinaciju primenite na ukrasnim jastucima u dnevnoj sobi, tabureima, vazama za cveće... Umesto zvona, odnosno zvekira, na ulazna vrata možete da postavite mesingano sidroPodignite jedro i zaplovite put... vašeg doma, jer se tamo može prostirati more, onakvo kakvim ga čuvate u sećanju, kojim svakodnevno "zapljuskujete" enterijer svog životnog prostora. S obzirom na to da ste upravo vi kapetan lađe, sa mornarskim elementima možete početi odmah, odnosno već od ulaznih vrata vaše sigurne luke. Umesto špijunke postavite veliki, okrugli brodski prozor koji sa unutrašnje strane ima peskirano staklo, a spolja je presvučeno folijom sa efektom ogledala. Umesto zvona, odnosno zvekira, na ulazna vrata možete da postavite mesingano sidro, koje će im dati poseban šmek.

Neka detalji zaplove vašim stanom. Fotografije sa letovanja uokvirite svetlim ramom od rustičnog drveta, a pored njih poređajte u neboplavo ofarbanu morsku zvezdu, čamčić i fenjer koji iza svog stakla krije školjku. Jedan zid u sobi okrečite u morskoplavu boju, a isto možete da uradite i sa ramovima za prozore i šalonima - kada ih ujutro otvorite, osećaćete se kao u Grčkoj.

Sa plavo-belom kombinacijom nikada nećete pogrešiti, pa je primenite na ukrasnim jastucima u dnevnoj sobi, tabureima, vazama za cveće a, umesto slike, na pluti uokvirite sidro i dodajte mu mornarske čvorove.

Zidovi u ovom slučaju mogu biti sivkasti, nalik boji mokrog peska, a nameštaj svedenih formi. Na jedan od zidova u stanu "zabacite" ribarsku mrežu i pojaseve za spasavanje, na drugi, u beloj boji, postavite samo dve police i na njih lakirane, tirkizne i svetlosive keramičke ukrase. U kuhinju ubacite rustični kredenac svetloplave boje, a u istoj nijansi neka budu i okviri za radne elemente.

Morski motivi u vašem domu: Nežni šapat školjki i plavetnila

Veoma efektno deluje i ukoliko u spavaćoj sobi, na garnišnu za zavese, horizontalno, na nekoliko mesta čvorovima zakačite i "pustite" da vise užad, ispod kojih se nalaze kratke zavese u teget boji, simulirajući pučinu.

Morski motivi u vašem domu: Nežni šapat školjki i plavetnila

Neka i posteljina bude sa kapetanskim motivima, a u staklenu ćasu kod uzglavlja stavite nekoliko školjkica od kojih će vam svaka, pred san, šaputati različite uspomene.

Morski motivi u vašem domu: Nežni šapat školjki i plavetnila

Miris mora neka se širi i kroz sobu vašeg mališana - iznad kolevke postavite baldahin sa teget-belim prugama, na prozore okačite zavese istog dezena, a ostali nameštaj neka bude beo i u retro stilu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak