Nataši Ninković uručena 'Zlatna mimoza'

Politika 09.08.2019 18:09
Nataši Ninković uručena 'Zlatna mimoza'


Nataši Ninković, glavnoj glumici domaćeg filma „Ajvar”, sinoć je u Herceg Novom uručena prestižna filmska nagrada Zlatna mimoza za najbolju žensku ulogu, saopštili su organizatori festivala.Žiri takmičarske selekcije dugometražnog igranog filma 33. Filmskog festivala Herceg Novi, u sastavu producentkinja Dunja Klemenc, reditelj Vinko Brešan, glumac Nikola Ristanovski, producentkinja Jelena Mišeljić i reditelj Nikola Ljuca dodelili su nagradu Nataši Ninković za ulogu Vide, „za emotivnu ogoljenost i nijansirano prikazanu bol moderne žene”, preneo je Tanjug.

Film „Ajvar”, produkcijske filmske kuće „Biberče”, u režiji Ane Marije Rosi, a po scenariju koji potpisuju rediteljka i Maja Todorović, u naše bioskope stiže ove jeseni, u distribuciji Taramaunt filma.

Uz nagrađenu glavnu glumicu, u filmu igraju i Sergej Trifunović, Vesna Čipčić, Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević, Aleksandra Janković, Ivana Šćepanović, Paulina Manov, Branka Petrić, Srđan Miletić, Mirko Vlahović i drugi.

Direktorka fotografije je Maja Radošević, scenografkinja je Mina Lazarević, kostimografkinja je Ksenija Terzović, a montažer je Mateja Rackov.

Film je srpsko-crnogorska koprodukcija, producent filma je Nikolina Vučetić Zečević iz filmske kuće Biberče iz Beograda, koproducent je Ivan Đurović iz filmske kuće Artikulacija iz Podgorice.

Film je podržan je od strane Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Republike Srbije kao i Ministarstva kulture Republike Crne Gore.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak