Nova Honor 20 serija - najviše za najmanje para

Blic 05.08.2019 13:24
Nova Honor 20 serija - najviše za najmanje para


U novoj seriji Honor telefona sa oznakom Honor 20 najviše pažnje bez sumnje dobija najjači model - Honor 20 Pro, ali Honor 20 Lite a pre svega Honor 20 i te kako zavređuju pažnju i evo naših prvih utisaka nakon testiranja.



Honor 20 koristi isti Kirin 980 čip kao što je to slučaj sa najnovijim i nasjkupljim Huawei telefonima i to je i definitivna potvrda da je u pitanju jedan brz, precizan telefn koji vrlo lako može da savlada sve zadatke koje stavite pred njega a pogotovo ako ste porsečan korisnik koji danas telefon koristi za društvene mreže, surfovanje internetom, strimingovanje filmova i serija ali i igrice. Zapravo, to znači da u srednjoj cenovnoj kategoriji (oko 65.000 dinara kod nas) dobijate premijum performanse koje su ispraćene sa 6GB RAM i 256 GB interne memorije.

Honor 20 Honor 20 dolazi sa četiri sočiva na glavnoj kameri 

U prilog tome ide i dužina trajanja baterije koja je i više nego zadovoljavajuća. Između dva punjenja, i to tokom nešto zahtevnijeg korišćenja, bez problema može preoči i više od 32 sata. Ekran koji ima 6,1 inča opremljen je sa FHD+ LCD ekranom koji je dosta dobar, daje jasnu, svetlu sliku bez piksela iako nijel OLED, ali je daleko od slabe tačke Honor 20 telefona. Na njemu se nalazi rupa za prednju selfi kameru, a inače, glavna kamera je tehnički četvorostruka. Tu je standardno glavno sočivo od 48MP, 16MP širokugaono sočivo, 2MP makro kamera i 2MP kamera za postizanje dubine slike. Ona je međutim zapravo tu samo kao „ispomoć“ za postizanje boljih boke efekata kod portret moda.

Ostala sočiva daju fotografije bogate detaljima, uključujuđi i širokugaone slike a fotkanje u slabijem osvetljenju je takođe na zavidnom nivou. 

Kada se podvuče crta, ovo je telefon sa više premijum karakteristika nego onih koji ga svrstavaju u srednju klasu. Ukoliko niste spremni da idete preko granice od 600 evra, bolje od ovog ćete teško naći.

Honor 20 Lite 

Kada je u pitanju nešto povoljniji model Honor 20 Lite, za cenu od 35.990 dinara (oko 305 evra) dobijate telefon sa kamerom od 32MP na prednjoj strani, dok se na poleđini nalazi trostruka glavna kamera. 

Honor 20 Lite ima prednju kameru od 32MP

Zadnja strana je urađena od plastike i ono prepoznatljivo prelivanje boja koje Honor ima na svojim telefonima nije toliko izraženo, ali je i dalje tu u sasvim dovoljnoj meri. Da je u pitanju lite opcija svedoči i to što je tu Micro-USB port a ne USB-C i što umesto senzora za otiska prsta ispod ekrana ostaje fizički senzor, ali sve ostalo je sasvim odlično i dovoljno da se ovaj model bez problema snađe među konkurencijom.

Honor 20 

Kao što smo spomenuli, selfi kamera ima 32MP sa f/2.0 sočivom dok je zadnja kamera sačinjena od glavnog sočiva od 24MP i sočivom od f/1.8, zatim tu je drugo sočivo od 8MP a treće ima 2MP f/2.4. Naravno, slikanje je potpomognuto veštačkom inteligencijom koja prepoznaje 500 scenarija u 22 kategorije i fotografije koje se dobijaju su mnogo bolje nego što bi se očekivalo u ovoj cenovnoj kategoriji. Inače, kamera je vrlo agilna, brzo okida, precizna je a čuda jedino ne možete očekivati kod nekog preveliko zumiranja.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak