Okupajte se na najlepšim plažama Halkidikija

Novosti 05.08.2019 12:59
Okupajte se na najlepšim plažama Halkidikija


Predstavljamo pet najlepših plaža na popularnom "Posejdonovom trozupcu", koje i jasno govore zbog čega je, i pored svega, Grčka najprivlačnija destinacija za naše turisteZAŠTO turisti iz Srbije vole Halkidiki? Možda na njemu nema romantičnih belih kuća s plavim prozorima i ludog noćnog provoda kao na egejskim ostrvima, ali ako od letovanja tražite beli pesak i čisto, tirkizno more, onda je Halkidiki pravi izbor za vas. Zato vam predstavljamo pet najlepših plaža na popularnom "Posejdonovom trozupcu", koje i jasno govore zbog čega je, i pored svega, Grčka najprivlačnija destinacija za naše turiste.

Kavourotripes - U pitanju su "Karibi" koji se nalaze na samo nekoliko sati vožnje od Srbije! Ova plaža kao s razglednice locirana je šest kilometara od mesta Sarti. Sastoji se iz šest peščanih uvala koje su odvojene stenama. Zbog tirkizne i tople vode, ovo je jedna od najlepših plaža na Sitoniji, drugom "prstu" Halkidikija. Kada ste već ovde, obavezno posetite i plažu Karidi.

Lagonisi - Još jedna "maldivska" plaža na istočnoj strani Sitonije, sa dosta hlada u zaleđu, ali i peščanim sprudom koji vodi do malog ostrva. Grci veoma vole ovo mesto za kupanje, pa vikendom može da bude velika gužva. Nema sadržaja na plaži, pa ponesite neko osveženje.

Mirsini, ostrvo Dijaporos - Ko ima priliku, trebalo bi sa Sitonije brodićem da doplovi do obližnjeg ostrva Dijaporosa koje krije nekoliko plaža i uvala iz snova. Posebno se izdvaja Mirsini, zbog koje Dijaporos nazivaju i rajsko ostrvo.

Kavourotripes

Okupajte se na najlepšim plažama Halkidikija

Buzulas - Selimo se na prvi "prst" - Kasandru. Tačnije na njenu zapadnu stranu, u mesto Sani. Tamo je smeštena plaža Buzulas, sa belim peskom i predivnim mirisom borova koji miluje čula. Ovu plažu, doduše, koriste samo gosti tamošnjih luksuznih hotela.

Ksenija - Boje Kasandre brani i čuvena Ksenija, ušuškana u uvali između mesta Pefkohorija i Paljurija, na istočnoj strani prvog "prsta". Sitan, beli pesak, nestvarno plava voda i, u dobrom delu plaže, prirodan hlad, predstavljaju meku za mnogobrojne turiste. Vikendom ovde često dođe "pola Soluna", zbog čega su gužve česte.

Klimatarija - Ponovo se selimo na Sitoniju. Plaža Klimatarija je sa sitnim peskom, a ulaz u vodu izuzetno postepen, pa je potrebno preći dvadesetak metara da bi se došlo do dublje vode. Nalazi se između Sikije i Kalamicija.

Kalmatarija

Okupajte se na najlepšim plažama Halkidikija

Aliki - Po mnogima najlepša plaža trećeg "prsta" - Atosa, zapravo se nalazi na ostrvu Amuljani. Reč je o plaži Aliki na zapadnoj obali ostrva sa neverovatno lepom, svetlom bojom mora.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak