Dačić: Nema budućnosti dok u Hrvatskoj ne bude poštovanja za srpske žrtve

Novosti 05.08.2019 11:46
Dačić: Nema budućnosti dok u Hrvatskoj ne bude poštovanja za srpske žrtve


Povodom obeležavanja 24 godine od akcije "Oluja" ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da Srbija nikada neće zaboraviti današnji dan, 4. avgust, datum koji će Srbija i srpski narod trajno obeležavati po zluPovodom obeležavanja 24 godine od akcije "Oluja" ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da Srbija nikada neće zaboraviti današnji dan, 4. avgust, datum koji će Srbija i srpski narod trajno obeležavati po zlu.

On je dodao i da nije moguće gledati u budućnost dok u hrvatskoj rukovodstvo nema poštovanje prema srpskim žrtvama.

"Kada bi sa druge strane postojalo to političko rukovodstvo koje bi uvažavalo žrtve Srba i imalo poštovanje prema tome, mogli biste da kažete da treba da gledamo dalje, napred ....", rekao je Dačić i izrazio žaljenje što taj savet ne važi i za drugu stranu.

Prema njegovim rečima, paradoksalno je da neko optužuje Srbiju za genocid kada se zna da danas u Hrvatskoj ima 180.000 Srba, a bilo ih je 560.000, kao i da je danas njihov broj manji od pet odsto, a pre sto godina ih je bilo 15 procenata.

On je ocenio i da današnji dan nije dan kada treba da izražavamo mržnju, već žaljenje šta se desilo našem narodu i da izvučemo poukeza budućnost.

Kako je naglasio država razume tragediju srpskog naroda, pa pored "Oluje", zvanično se obeležava i početak bombradovanja SR Jugoslavije.

"Država ne zaboravlja kroz šta je srpski narod prošao", naglasio je Dačić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak